Nové smartfóny nečakajte.

Druhá polovica apríla bude pomerne bohatá na oznámenia technologických gigantov. Apple aj Samsung pripravujú virtuálne tlačové konferencie, na ktorých predstavia nové zariadenia. Nebudú to však smartfóny, avšak tablety a notebooky.

Svoje novinky ako prvý predstaví Apple. Stane sa tak už 20. apríla 2021 – tento termín prezradí Siri, pokiaľ sa jej spýtate na dátum ďalšieho Apple eventu. Udalosť je už oficiálne uvedená aj na webe apple.com/apple-events. Začiatok je naplánovaný na 19:00 slovenského času.

Očakávame, že Apple predstaví nové modely radu iPad Pro. Spomína sa najmä 12,9-palcový model s Mini LED obrazovkou. Takisto sa špekuluje, že nové prémiové iPady dostanú do výbavy procesor na úrovni Apple M1, lepšie fotoaparáty a rýchlejšie USB-C porty. Apple by mal takisto predstaviť kľúčenky AirTags, ktoré vám pomôžu nájsť zapatrošené alebo stratené veci.

iPad Pro je v mnohých ohľadoch skvelým nástrojom na rôznorodú prácu, nielen kancelársku, ale aj kreatívnu.

Samsung s novými notebookmi

Samsung bude predstavovať novinky o týždeň neskôr. Galaxy Unpacked sa uskutoční 28. apríla 2021 o 16:00 a môžete sa tešiť na doteraz najvýkonnejšie Galaxy zariadenia. Konkrétne sa špekuluje o nových notebookoch, čo naznačuje aj oficiálny trailer, ktorý nájdete na konci článku.

Samsung by mal predstaviť zariadenia Galaxy Book Go, Book Pro a Book Pro 360. Book Go je notebook s procesorom Snapdragon a zabudovanou LTE konektivitou. Ponúkne 14-palcový Full HD displej, až 8 GB RAM / 256 GB úložisko a USB-C porty.

Modely Book Pro a Book Pro 360 by mali využívať procesory Intel Core 11. generácie, OLED displeje s 90 Hz frekvenciou a podporovať mobilnú konektivitu. Spomína sa 13,3 a 15,6-palcová uhlopriečka, pričom notebooky sa budú odlišovať ich formátom – model Book Pro 360 bude konvertibilný a jeho displej budete môcť otočiť o 360° a používať ako tablet.

Zdroj: Apple, Samsung

Prečítajte si aj:

Apple predstavil úplne nový iPad Air s USB-C a základný iPad 8. generácie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit