Najskôr zmizli z balenia nabíjačky, teraz sa začínajú vytrácať aj káble.

Apple odštartoval pred pár rokmi trend, s ktorým sa stretávame aj dnes a to čoraz častejšie. Nové telefóny už neobsahujú nabíjačku v balení. Ako prvý s tým prišiel iPhone 12, neskôr sa pridal Samsung. Dnes už nabíjačka v balení nie je zďaleka štandard a pokiaľ je, dá sa to považovať (niekedy) za konkurenčnú výhodu.

S príchodom slúchadiel AirPods 4 začína ďalší trend. Apple už do balenia nepridal ani nabíjací USB-C kábel. Informuje o tom v technických špecifikáciách slúchadiel na oficiálnej stránke, kde uvádza, že USB-C kábel nie je súčasťou balenia a predáva sa samostatne.

Popravde, túto zmenu neberiem nijak tragicky a pochybujem, že sa nájde veľa používateľov, ktorým by v balení od slúchadiel chýbal nabíjací kábel. Najmä s prihliadnutím na fakt, že priložený USB-C kábel nie je nijakým spôsobom špeciálny alebo unikátny a dá sa jednoducho nahradiť ľubovoľným káblom, ktorý už máte doma. To je hlavný rozdiel v porovnaní s nabíjačkami. Dvojnásobne, ak si kúpite smartfón s technológiou rýchleho nabíjania, ktorú využíva iba daný jeden (obvykle čínsky) výrobca.

AirPods 4Zdroj: Apple
AirPods 4

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit