Najnovšia generácia plne bezdrôtových slúchadiel od Apple nás potešila novými funkciami a možnosťami, no zároveň aj sklamala priemernou kvalitou zvuku.

Poďme však od základu. Apple si dal na nových AirPods Pro záležať, čo poznať na prvý pohľad. Základom je precízne spracovaná krabička s integrovanou batériou a podporou bezdrôtového nabíjania, v ktorej sa nachádzajú samotné slúchadlá. Otváranie je po novom orientované horizontálne. Kvalitne spracované plastové slúchadlá sú zakončené mäkkým silikónovým „štupľom“, čiže ide o typ „In-Ear“. V balení nájdete 3 veľkosti štupľov, vďaka čomu sadnú tieto slúchadlá takmer každému. Okrem tohto prvku sa zmenšili aj rozmery nožičiek, ktoré už tak veľmi netrčia z uší a namiesto ovládania poklepaním má každé slúchadlo plôšku citlivú na dotyk, vďaka čomu môžete ovládať niekoľko funkcií.

Apple AirPods Pro

Párovanie je typicky jednoduché, stačí otvoriť AirPods Pro a mať nablízku iPhone, Zdroj: Apple

Najpodstatnejšou novinkou je ANC (Adaptive Noise Cancelling), teda adaptívne potláčanie okolitých ruchov. Túto funkciu môžete aktivovať dlhým podržaním „tlačidla“ na slúchadle alebo prostredníctvom pripojeného iPhonu cez ovládacie centrum. Stačí podržať prst na ikone zvuku a zobrazia sa vám tri možnosti nastavenia ANC – redukcia hluku, vypnuté ANC a transparentný posluch. Slúchadlá majú citlivé mikrofóny orientované smerom von i dnu, ktoré snímajú okolité ruchy a nežiaduce zvuky vo vnútri ucha a potom ich eliminujú intenzívnym „antišumom“. Vo výsledku to funguje veľmi dobre, ale ak budete vo veľmi hlučnom prostredí, ako napr. lietadlo a pod. tak úplné ticho nezabezpečia.

V električke, kancelárii a pod. je to dobre použiteľné. Po prepnutí na transparentný posluch budete počuť všetko navôkol, čiže si ich nemusíte vyťahovať z uší ani počas rozhovoru a pod. Okrem toho majú tieto slúchadlá systém prieduchov na vyrovnávanie tlakov v uchu a adaptívny ekvalizér, ktorý plne automaticky prispôsobuje stredy a výšky. AirPods Pro majú integrovaný mini zosilňovač a o spracovanie zvuku sa stará čip Apple H1 s desiatimi audio jadrami.

Všetky technológie fungujú veľmi dobre a spoľahlivo, akurát sa nám nepozdáva kvalita zvuku. Nie je to zlé, ale v tejto cene poznáme aj lepšie slúchadlá do uší. Faktom ale je, že ak nie ste extra náročný poslucháč, tak vám budú vyhovovať. Komunikácia s iPhonom a inými Apple zariadeniami je špičková – stará sa o to Bluetooth 5.0 a H1 čip. Spomenúť treba aj možnosť zdieľania zvuku do dvoch párov AirPods súčasne. Ešte dodajme, že výdrž na jedno nabitie sa pohybuje okolo 3 až 4 hodín.

V spojení s opakovaným nabíjaním v puzdre vám táto zostava vydrží v prevádzke približne 24 hodín, takže nabíjať budete iba priebežne. Na záver dodajme, že poslednú polohu AirPods Pro viete vyhľadať prostredníctvom funkcie „nájsť“, a taktiež je dobré vedieť, že sú odolné voči potu a vode (IPX4). V balení nájdete: nabíjacie puzdro, kábel USB-C/Lightning a náhradné štuple

Cena: 279 €

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE