Nie je to prvý iPhone, ktorý mal takýto problém.

Josh Hillard z amerického Ohia žaluje Apple za to, že mu vybuchol tri týždne starý iPhone XS Max, ktorý práve nosil v zadnom vrecku nohavíc. Hillard tvrdí, že zaregistroval čudný zápach a následne pocítil veľké teplo, ktoré mu údajne spôsobilo popáleninu na nohe.

O incidente informuje portál iDropNews, ktorý zverejnil aj fotografie vybuchnutého smartfónu. Hillard podľa webu kontaktoval Apple a ten mu ponúkol výmenu telefónu po preskúmaní jeho zničeného zariadenia.

Muž to však nepovažuje za adekvátne riešenie situácie a zvažuje žalobu. Dôvodom je podľa jeho slov nedostatočná zákaznícka podpora, chladný prístup zamestnancov Apple predajne a skutočnosť, že mu odmietli preplatiť škody na oblečení, zničenú SIM kartu a okamžite mu neposkytli nový telefón.

Vybuchnutý iPhone XS Max. Zdroj: iDropNews

Apple čelí žalobe aj za zavádzanie

Uvidíme, ako dopadne jeho žaloba. Faktom je, že bez podrobného preskúmania údajne vybuchnutého telefónu nie je možné potvrdiť alebo vyvrátiť Hillardov príbeh. A hoci je vybuchujúci iPhone raritou, v minulosti sa už pár podobných prípadov objavilo – začiatkom roka 2018 začal horieť iPhone 6s a pred vyše mesiacom vybuchol iPhone X po aktualizácii na iOS 12.1.

Applu nedávno hrozila súdom aj istá Američanka, ktorá tvrdí, že výrobca iPhonov zavádza a na marketingových fotografiách skrýva výrez v displeji. Žena si preto myslela, že nové iPhony majú obrazovku bez výrezu a keď jej prišiel telefón domov, zostala zhrozená z toho, ako škaredo v skutočnosti pôsobí predná strana telefónu.

Apple šikovne zvolil čierne pozadie, ktoré schováva výrez v displeji. Podľa istej Američanky ide o zavádzanie

Zdroj: 9to5mac, businessinsider

Prečítajte si aj:

iPhone prežil 2 dni na dne oceánu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit