Napísal ju bývalý zamestnanec, ktorý mal na starosti obchod App Store.

Apple, ako každá iná firma, sa snaží strážiť svoje tajomstvá a preto nie je nadšený z vydania novej knihy App Store Confidential. Napísal ju Tom Sadowski, ktorý v rokoch 2014 až 2019 viedol obchod s aplikáciami App Store v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku.

Sadowski vo svojej knihe popisuje viaceré praktiky spoločnosti Apple, ako sú podmienky, ktoré definovali udelenie ocenenia Aplikácia roka alebo viaceré premenné, ktoré mohli ovplyvniť úspech/neúspech aplikácie. Napríklad v prípade fitness aplikácie bolo prakticky nevyhnutné, aby podporovala hodinky Apple Watch. V opačnom prípade bolo takmer isté, že zapadne v konkurencii ostatných aplikácií.

Na novú knihu upozornil portál BGR s odvolaním na nemecký portál Handelsblatt. Kniha podľa dostupných informácií takisto popisuje stretnutia Sadowskeho s Timom Cookom.

Apple vo svojom vyjadrení pre portál The Verge píše, že hoci dlhodobo podporuje slobodu slova, Sadowski porušil pracovné pravidlá a preto bol prepustený. Sadowski, ako každý iný zamestnanec, by mal podľa Applu rešpektovať, že nebude prezrádzať biznis praktiky firmy, v ktorej pracuje. Apple sa zároveň snaží stiahnuť jeho knihu z predaja.

Samotný autor sa bráni, že žiadne interné tajomstvá neprezrádza a všetky fakty v knihe sú verejne dostupné.

Zdroj: BGR, Handelsblatt, The Verge

Prečítajte si aj:

Silicon Valley za pol dňa

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit