Doplnené 11. 4.: Apple oficiálne predstavil červený iPhone 8 a 8 Plus.

V predaji budú od 13. apríla. iPhone X červenú edíciu nedostal, k dispozícii však budú nové červené obaly.

Pôvodný článok 9. 4.: Produkcia iPhonu 8, respektíve 8 Plus v červenej farbe bude súčasťou partnerstva s projektom Product (RED).

Strieborná (Silver), tmavošedá (Space Gray), alebo zlatá (Gold). To sú farebné prevedenia, pre ktoré sa aktuálne môžete rozhodnúť v prípade, že suvažujete nad kúpou iPhone 8 od Apple. Ak vám ani jedno z týchto farebných prevedení nevyhovuje a preferujete skôr extravagantnejší vzhľad smartfónov, potom vás azda poteší fakt, že Apple dnes plánuje predstaviť iPhone 8 RED, čiže červený iPhone 8.

Myšlienka červeného iPhonu vznikla už pred rokom, kedy Apple uviedol na trh špeciálnu edíciu modelovej rady 7 a 7 Plus s cieľom podpory boja proti šíreniu HIV. Nákupom iPhonu v limitovanej červenej edícii pomôžete nie len Apple, ale prispejete aj Globálnemu fondu na boj proti šíreniu HIV, známemu pod názvom Project (RED), ktorého zakladateľom nie je nik iný, ako Bono z U2. Fond je určený najmä na pomoc postihnutým touto zákernou chorobou v afrických krajinách ako Ghana, Keňa, Rwanda, Juhoafrická republika, Tanzánia či Zambia, pričom aktívne s ním okrem Apple spolupracujú napríklad aj Coca–Cola, Starbucks, Electronic Arts či Converse.

Správu o predstavení ako prvé priniesli zdroje blízke technologickému portálu MacRumors, pričom postupne ju prevzali ďalšie renomované portály. Už od dnešného dňa by sa mal dať iPhone 8 RED aj 8 Plus RED predobjednať. V tejto chvíli zatiaľ nie je jasné, či sa špeciálnej červenej edície dočká aj prémiový iPhone X.

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Apple by mal údajne v roku 2020 predstaviť skladací iPhone

 

Značky: