Apple údajne pracuje na iPhone s ohybným displejom. Podľa prognóz analytika z Bank of America nám flexibilný smartfón s logom nahryznutého jablka predstaví už v roku 2020.

O tom, že smartfónom s flexibilným displejom môže patriť budúcnosť, niet pochýb. Na jednotlivých výrobcov však stále čaká technologická výzva v podobe implementácie funkčných ohybných batérií a čipov. Nedávno si napríklad skladací telefón, ktorý je možné pretransformovať na tablet, patentovalo juhokórejské LG, pričom podobnými patentmi disponujú aj Microsoft či Samsung.

Senior analytik Wamsi Mohan z Bank of America odvážne tvrdí, že ohybný iPhone príde na trh už v roku 2020. Jeho tvrdenia vzišli zo stretnutí s ľuďmi zainteresovanými do ázijského dodávateľského reťazca Apple. „Očakávame, že iPhony predstavené na jeseň tohto roku s OLED displejmi sa po dizajnovej stránke takmer nezmenia. Naše zistenia však naznačujú, že Apple spolupracuje s dodávateľmi na skladacom telefóne, ktorý by mohol plniť zároveň funkciu tabletu, a tento by mal byť do prevádzky uvedený už v roku 2020„, píše Mohan vo svojej správe klientom banky.

Apple si technológiu ohybného displeja patentoval už pred niečo vyše dvoma rokmi. Už tohtoročný OLED panel použitý na prémiovom iPhone X je po technologickej stránke ohybnou obrazovkou. V jeho spodnej časti je zahnutý, čím vytvára tenký spodný rám, pričom samozrejme v prípade iPhonu X ide o statické zahnutie, kým v prípade skladacieho telefónu by sa musel vedieť displej ohýbať dynamicky.

Aký je váš názor? Je reálne, že nám Apple predstaví skladací iPhone už o dva roky?

Zdroj: The Verge 

 

Prečítajte si aj:

LG má patent na skladací telefón, ktorý je možné transformovať na tablet