HomePod od Apple je šikovný inteligentný reproduktor, ale ako ľahké je ho opraviť?

Podľa posledného “iFixit teardown”, ktorý zahŕňa 19 krokov na rozobranie reproduktora nie je verdikt príliš pozitívny. Tím iFixit dáva reproduktoru od Apple skóre opraviteľnosti 1 z 10. Náklady na opravu pre HomePod sú tiež vysoké.

Oprava v prípade uznanej záruky od spoločnosti Apple bude stáť 279 dolárov v USA, čo je 80 percent z ceny za obstaranie nového reproduktora HomePod. Teraz vieme prečo. Našťastie, výmena len napájacieho kábla je oveľa lacnejšia.


Pri demontáži reproduktoru iFixit použil teplovzdušnú pištoľ na odlepovanie panelov a nôž na rezanie drôteného pletiva. Následne iFixit potom použili malú pílku na odrezanie vrchnej časti reproduktora od basového reproduktora.

Časti reproduktora sú spájané lepením, ale iFixit sa podarilo dostať ku dvojdielnemu napájaniu, ktoré sa skladá z vnútorného bloku (ktorý slúži na konverziu prúdu AC / DC) a vonkajšieho prstenca, ktorý distribuuje energiu všetkým ôsmim reproduktorom.

Tím dokázal analyzovať niekoľko komponentov vrátane reproduktora s vysokou pružnosťou, ktorým prenáša HomePod „realistický zvuk“. Reproduktor obsahuje aj komponenty, ktoré znižujú tlak vzduchu a pomáhajú predchádzať skresleniu.

Hoci reproduktor nie je ľahko opraviteľný iFixit tvrdí, že HomePod je aspoň postavený ako tank a je extrémne odolný. Hlavný vstupný bod v hornej časti reproduktora je navrhnutý tak, aby sa skrútil. Pri rozoberaní sa ale nedokázal nájsť nedeštruktívny spôsob ako sa dostať dovnútra, a tak museli prísť na rad píly a nože.

Skóre domáceho poškodenia HomePodu naznačuje, že by ste sa mali o reproduktor dobre starať, teda  pokiaľ nechcete platiť vysoké poplatky, ktoré si Apple účtuje.


zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Reproduktor HomePod vyžaduje k svojmu fungovaniu zariadenie so systémom iOS

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.