Má síce Bluetooth 5.0, avšak pre streamovanie hudby využíva rozhranie AirPlay.

Reproduktor HomePod sa dostane do predaja 9. februára, dostupnosť v slovenských obchodoch zatiaľ nepoznáme. Bez ohľadu na to, pár ľudí už HomePody testuje a tak internetom kolujú informácie, ktoré by mohli zaujímať aj potenciálnych budúcich majiteľov.

Tou najdôležitejšou informáciou je, že HomePod vyžaduje k svojmu fungovaniu zariadenie so systémom iOS. Bez iPhonu či iPadu s iOS 11 si reproduktor nenastavíte. Dôraz na ekosystém Applu však pretrváva aj po úvodnom nastavení – HomePod podporuje prehrávanie hudby iba cez rozhranie AirPlay a to aj napriek tomu, že obsahuje aj Bluetooth 5.0. V praxi to znamená, že ak máte v domácnosti viacero zariadení alebo ak k vám príde návšteva, s HomePodom môžu komunikovať iba Apple zariadenia. Pripojenie cez AirPlay aktuálne podporujú zariadenia so systémami iOS 8 a OS X Yosemite, resp. novšie.

Tiež sa zistilo, že aplikácie tretích strán, ako je Spotify, nepodporujú ovládanie pomocou Siri. Fanúšikom Apple ekosystému to vadiť nebude, avšak tieto informácie treba brať do úvahy. HomePod takisto spočiatku nebude podporovať pripojenie k druhému HomePod reproduktoru pre stereo reprodukciu zvuku. Túto funkciu v priebehu roka sprístupní aktualizácia softvéru.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

WWDC 2017: Inteligentný reproduktor Apple HomePod si rozumie s Apple Music aj Siri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit