iOS 13 nie je úplne bezproblémový systém, ale to nič nemení na fakte, že priniesol veľa noviniek a u používateľov je veľmi obľúbený. 

Z interných štatistík spoločnosti Apple vyplýva, že prevažná väčšina iPhonov a iPadov, teda iOS zariadení, je udržiavaná v dobrej softvérovej kondícii, začo môže výborná softvérová podpora nie len nových, ale aj starších jablčných zariadení. Poďme sa vrhnúť na čísla!

Štatistiky – iOS 13

Najnovší operačný systém pre iPhony (iOS 13) je aktuálne nainštalovaný na 77% zariadeniach vydaných za posledné 4 roky, teda iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max, XR, X, 8, 8 Plus, 7 a 7 Plus. Aktuálny iOS je tak iba o jedno percento „horší“ ako predchodca – iOS 12, ktorý bol v minulom roku aktívny na 78% zariadeniach vydaných v posledných 4 rokoch. Z pohľadu všetkých funkčných iPhonov je iOS 13 aktívny na 70% zariadeniach. iOS12 stále beží na 23% zariadeniach a zostatok tvoria staršie operačné systémy. Okrem toho, že sú tieto dáta zaujímavé, tak napovedajú aj to, že prevažná väčšina aktívnych zariadení sú novšie modely s podporou aktuálnych operačných systémov iOS 13, ale aj iOS 12. V preklade to znamená, že ide o všetky zariadenia od iPhone 5s vyššie.

Štatistiky – iPadOS 

Výborné výsledky dosahuje aj „nový“ iPadOS, ktorý je aktuálne nainštalovaný na 79% iPadov, ktoré boli vydané v posledných štyroch rokoch. 19% iPadov stále disponuje operačným systémom iOS12 a na 2 maličkých percentách iPadov bežia staršie operačné systémy. Z pohľadu všetkých iPadov, bez ohľadu na ich vek, využíva iPadOS 57% zariadení, 27% zariadení pracuje so systémom iOS12 a posledných 16% zariadení využíva staré operačné systémy. Používatelia neaktualizujú iPady tak často, ako iPhony, pričom sa snažia zotrvať v ich aktuálne nastavenom workflow. O tom hovoria aj rôzne štatistiky.

Zdroj: Apple.com

Prečítajte si aj:

Apple oznámil rekordné finančné výsledky za posledný štvrťrok 2019

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE