Nový 16-palcový iPad by bol najväčším, aký Apple vyrobilo.

Ak niekomu nestačí 12,9-palcový iPad Pro, uspokojiť by ho mohol ešte väčší 16-palcový model, na ktorom údajne spoločnosť z Cupertina pracuje. Tvrdí to portál Information.com, ktorý citovala stránka Mashable.com.

Toto zariadenie by malo byť uvedené na trh vraj už v štvrtom štvrťroku 2023. Ak by to bola pravda, iPady by sa veľkosťou displeja dotiahli na MacBooky Pro a zotreli by ďalší z rozdielov medzi týmito zariadeniami.

Nie je to pritom prvýkrát, keď sa objavujú fámy o takomto obrom iPade. V roku 2021 redaktor agentúry Bloomberg Mark Gurman, ktorý sa na Apple špecializuje, uviedol, že americký výrobca skúma možnosť uvedenia väčšieho iPadu, ktorého uhlopriečka by podľa neho mohla byť niekde medzi 14,1 a 16 palcami.

V lete aktuálneho roka ďalší analytik Ross Young predpovedakl, že Apple vyvíja 14,1-palcový iPad Pro. Obaja očakávali predstavenie týchto veľkých iPadov v roku 2023.

V súčasnosti sa iPady predávajú vo veľkostiach od 8,3 palca (iPad mini) po spomínaných 12,9 u iPadu Pro. Tablety s uhlopriečkou displeja okolo 13 palcov ponúka aj Lenovo a pár menej známych výrobcov. Samsung má v ponuke dokonca 14,6-palcový Galaxy Tab S8 Ultra, vo všeobecnosti sú však takého veľké tablety zriedkavé.

Zdroj: Theinformation.com, Mashable.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.