Kórejský výrobca profituje aj z úspechu jablčných telefónov.

Viac ako 70 percent OLED panelov pre rad telefónov Apple iPhone 14 dodá spoločnosť Samsung. Ide o bežné panely v základnom iPhone a iPhone 14 Plus, ako aj LTPO displeje v iPhone 14 Pro a Pro Max.

Informuje o tom kórejský spravodajský web TheElec, podľa ktoré Apple vraj plánuje vyrobiť okolo 120 miliónov kusov všetkých iPhonov 14 a z nich minimálne 80 percent bude mať zobrazovací panel od Samsungu. Ďalších 20 miliónov obrazoviek pre najnovšie jablčné telefóny vyrobí LG a šesť miliónov kusov dodá najväčší čínsky výrobca takýchto panelov, firma BOE. Dodávateľ zvyšných displejov nie je známy.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo Samsung dodáva panely pre všetky štyri verzie iPhone 14, BOE vyrába len 6,1-palcový LTPS OLED displej pre základný iPhone.

Z 80 miliónov dodaných kusov od Samsungu bude podľa TheElec viac ako 60 miliónov pre modely Pro, keďže o tie majú používatelia najväčší záujem a presahuje očakávania Apple (práve dva Pro modely majú nové zobrazovanie niektorých notifikácií a informácií pomocou tzv. Dynamic Islandu).

Správa ďalej uvádza, že LG má údajne isté problémy s výrobnými linkami, ktoré produkujú OLED panely pre model iPhone 14 Pro Max. To Samsungu umožňuje v tomto segmente získať ešte väčší podiel.

Zdroj: Thelec.net

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.