Nestačí už označenie L a R?

Spoločnosť minulý mesiac podala prihlášku na patent, ktorý používa kapacitné snímače priblíženia na určenie toho, že slúchadlá od Applu si používateľ skutočne správne nasadí. Táto technológia má za úlohu identifikovať ľavé a pravé ucho a zabezpečiť, aby ľavé a pravé slúchadlo bola nasadené na správnej strane.

Toto riešenie má za úlohu zvýšiť komfort používania slúchadiel, aby neprichádzalo k zníženiu kvality reprodukcie, ako aj komfortu z dôvodu nesprávneho nasadenia.

Patentový úrad minulý týždeň uverejnil, že technologický gigant sa opäť touto otázkou zaoberal. Prihláška nesie pomenovanie „Systém a metóda automatickej detekcie pre slúchadlá“ a vychádza z predpokladu, že existujú len dva rôzne spôsoby nosenia slúchadiel.

Nová riešenie využíva až päť mikrofónov pre každé ucho. Množstvo mikrofónov pomôže headsetu určiť, ako má používateľ slúchadlá nasadené. Na vykonanie tejto úlohy môžu byť použité dva mikrofóny, z ktorých by jeden bol použitý na určenie orientácie reproduktorov slúchadiel.

Po určení orientácie headsetu sa zariadenie presvedčí, že pravé slúchadlo bude použité na reprodukciu pre pravé ucho a správne nasadenie vo výsledku zabezpečí, že zvuk bude bez straty kvality a slúchadla sa budú aj pohodlne nosiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Beats Studio 3: Bez pochýb kvalitné slúchadlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.