Tvrdenia používateľov služby hovoria, že v ich knižnici sa zobrazujú fotky od niekoho iného.

Web ghacks.net s odvolaním na portál MacRumors píše o závažnom probléme, pri ktorom by to znamenalo kompromitáciu šifrovaných dát. Ak sa vám totiž začnú zobrazovať fotografie od iných používateľov bude to znamenať, že aj tie vaše sa môžu zobrazovať niekomu inému.

Podľa jedného z používateľov iPhone 14 Pro Max sa chyba prejavila vo video súboroch. Keď sa pokúsil o synchronizáciu videí vo svojom počítači s iCloudom a telefónom, boli poškodené a nedali sa prehrať. Zobrazovali sa ale ich náhľady. Konkrétne na to použil službu iCloud for Windows. Ďalej situáciu spresnil a chyba sa prejavovala len pri videách s povoleným HDR a kodekom HEVC. Podobné chyby hlásili aj používatelia iPhone 13. Pro.

Špekulácie hovoria o tom, že v skutočnosti synchronizovaný obsah môže byť od niekoho iné. Preto sa nedá prehrať. Súbor je zašifrovaný a teda u niekoho iného sa javí súbor ako poškodené video. Je totiž zašifrované niekým iným. Čo ale so zobrazenou miniatúrou? To by mohlo znamenať, že sa nešifrujú miniatúry k fotografiám alebo video súborom.

Aktuálne je zbytočné špekulovať a k chybe sa bude musieť vyjadriť Apple. Nie je zrejmé, či je problém na strane aplikácie iCloud pre Windows alebo ide o chybu priamo na serveroch Apple. Chyba sa prejavuje vo Windows 10 a 11. 9To5Mac hovorí o tom, že chyba by mohla byť spôsobená problémom s vykresľovaním v aplikácii iCloud pre určité typy súborov.

Zdroj: ghacks.net, MacRumors, 9To5Mac

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.