K dispozícii sú aj údaje o vlakoch.

Apple v tichosti spustil funkciu mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. V praxi to znamená, že keď sa potrebujete v hlavnom meste Slovenska dopraviť z miesta A na miesto B, aplikácia Apple Mapy vám okrem navigácie pre auto a pre chôdzu zobrazí aj navigáciu použitím MHD.

Táto funkcia nebola doteraz dostupná. Keď sme Apple Mapy používali pred pár dňami, v snahe použiť verejnú dopravu sa zobrazila hláška o nedostupnosti funkcie. Počas tohto víkendu (6. a 7. november) však aplikácia začala zobrazovať informácie o MHD v Bratislave. Oceňujeme, že tieto informácie sú aktuálne a presné.

Či sú údaje o MHD dostupné aj pre ďalšie slovenské mestá, nevieme. Apple nič oficiálne neoznámil. V redakcii sme cez Apple Mapy skúsili získať navigáciu pomocou MHD aj pre ďalšie mestá, napríklad Košice, avšak aplikácia nám zobrazila iba informáciu o nedostupnosti podkladov pre MHD.

Informácie o mestskej hromadnej doprave zobrazuje viacero mapových aplikácií – okrem Apple Máp a Google Máp aj Petal Mapy od Huawei či HERE WeGo mapy. Problém je, že s výnimkou Apple a Google Máp majú ostatné mapové aplikácie neaktuálne informácie o cestných poriadkoch v Bratislave, takže funkcia je v praxi nepoužiteľná.

Používate Apple Mapy aj vy? Pokiaľ si všimnete, že vám aplikácia zobrazí informácie o MHD vo vašom meste v rámci Slovenska, napíšte nám to prosím do komentára pod týmto článkom.

Apple Mapy: MHD v BratislaveZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Apple Mapy už zobrazujú informácie o MHD v Bratislave. Na druhom screenshote zľava sú pre porovnanie informácie o MHD z Google Máp

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit