Takzvaný Data Transfer Project bol spustený pred rokom.

Data Transfer Project vznikol pred vyše rokom a ide o open-source projekt, ktorého cieľom je zjednodušiť presun dát medzi službami. Do tohto projektu sa najnovšie zapojil aj Apple, ktorý umožní presun dát z a do služby iCloud. Medzi ďalšími partnermi sú Google, Facebook, Microsoft či Twitter. 

Vývojári tohto projektu sa počas uplynulých mesiacov venovali najmä programovaniu toho, aby umožnili prepojenie nástrojov, ako sú Google Takeout a Facebook Access Your Information, ktoré umožňujú získať prístup k vašim dátam v príslušných službách a stiahnuť si ich. Aktuálne si môžete tieto dáta stiahnuť do vášho zariadenia a Data Transfer Project chce umožniť, aby ste ich priniesli priamo do ďalšej služby.

V praxi to bude znamenať, že si budete môcť rýchlo a jednoducho preniesť napríklad všetky fotky z Facebooku do vášho účtu v službe Fotky Google. Zatiaľ však nie je známe, kedy Data Transfer Project sprístupní nejaký nástroj pre bežných používateľov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Facebook zmení názvy služieb Instagram a WhatsApp

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit