Propagačné obrázky boli súčasťou aktualizácie operačného systému macOS Sierra na verziu 12.1.

Apple zajtra o 19:00 nášho času predstaví vynovené portfólio svojich MacBookov. Špekuluje sa, že zruší 11-palcový MacBook Air a že vo výbave nebude ani veľký USB port, ale iba USB-C porty.

Ďalšou očakávanou zmenou je nahradenie prvého riadku klávesnice dotykovým pásikom s malým OLED displejom. A práve túto novinku Apple v predstihu potvrdil. Súčasťou aktualizácie systému macOS Sierra sú totiž fotografie, ktoré novinku prezentujú.

Dotykový panel by sa mal nazývať Magic Toolbar a okrem toho, že plní funkciu druhého mini displeja, mení svoju funkcionalitu podľa kontextu. Obsahuje aj Touch ID senzor, ktorý je umiestnený v pravom hornom rohu, takže pomocou neho môžete potvrdiť platbu cez Apple Pay alebo sa prihlásiť do svojho účtu.

Všimnite si Touch ID senzor v pravom hornom rohu

Všimnite si Touch ID senzor v pravom hornom rohu

Magic Toolbar takisto nahradí multimediálne klávesy (resp. klávesy F1 až F12) a Apple dokonca odstránil aj fyzické tlačidlo Esc. Tieto klávesy nahradí práve nová dotyková plocha.

Detailného predstavenia dotykového panelu s mini displejom sa dočkáme zajtra a Apple predstaví aj ďalšie novinky, súvisiace s novými MacBookmi.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Nových MacBookov sa dočkáme tento mesiac. Zmiznú veľké USB porty a 11-palcová verzia skončí (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit