Doplnené 20. 10.: Apple rozposlal pozvánky na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční 27. októbra o 19:00 nášho času. Priamy prenos z predstavenia budete môcť sledovať cez internet na webe Apple.com.

Nové MacBooky spoznáme už o týždeň

Nové MacBooky spoznáme už o týždeň

Pôvodný článok 18. 10.: MacBooky by mali byť predstavené 27. októbra.

Apple pravdepodobne tento rok usporiada ešte jednu tlačovú konferenciu. Na nej by sme sa mali dočkať noviniek zo segmentu MacBookov. V posledných týždňoch sa síce objavovali špekulácie, že sa nových modelov dočkáme až začiatkom budúceho roka, správy portálu Macotakara však tvrdia, že októbrové predstavenie sa predsa len uskutoční.

Macotakara sa odvoláva na „spoľahlivého čínskeho dodávateľa„. Tvrdí, že Apple predstaví nové MacBooky Pro, ktoré budú mať vo výbave iba USB-C / Thunderbolt 3 porty. MagSafe konektor na nabíjanie neponúknu a minulosťou budú aj tradičné „veľké“ USB 3.0 porty. Očakáva sa aj zabudovanie nového OLED dotykového panelu, ktorý nahradí klávesy funkcií v hornej časti klávesnice.

Čínsky dodávateľ takisto tvrdí, že 11-palcový MacBook Air skončí a Apple už bude vyrábať iba 13-palcový model. Oficiálny dátum oznámenia noviniek zatiaľ nepoznáme, špekuluje sa o dátume 27. októbra.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Nový MacBook údajne dostane zapínacie tlačidlo so snímaním odtlačku prsta

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit