Apple spustil pred pár dňami platenie iPhonom a hodinkami v Poľsku.

Naši severní susedia môžu využívať platobný systém Apple Pay už takmer 2 týždne a podľa prvých dostupných informácií je o platenie iPhonom obrovský záujem. Poľský portál TabletOwo informuje, že počas prvých 10 dní využilo službu 175 až 200 tisíc používateľov.

Ide o výborný výsledok a hoci Apple Pay mierne zaostáva za konkurenciou v podobe Google Pay, tá získala 300 tisíc používateľov až po takmer dvoch rokoch fungovania. Keď ju Google v Poľsku spustil, v priebehu prvých 4 mesiacov ju využilo 25 tisíc ľudí. Je však zrejmé, že pred dvoma rokmi bola situácia z hľadiska platenia smartfónom trochu iná, ako je tomu dnes.

Úspech Apple Pay je v Poľsku o to výraznejší, že v tejto krajine je takmer 22 miliónov používateľov Android zariadení a iba 557 tisíc majiteľov iPhonov. V praxi to však znamená, že takmer každý tretí používateľ iPhonu v Poľsku už vyskúšal platenie cez Apple Pay.

Veľký záujem o službu u našich severných susedov by mohol pomôcť aj Slovensku. Odborníci totiž často argumentujú tým, že Apple Pay nie je pre Apple v našej krajine atraktívny z dôvodu malého trhového podielu, ktorý je na úrovni 15%. Keď sa však pozrieme na situáciu v Poľsku, je zrejmé, že to zmysel má – aj keď potenciál pre ďalší rast je samozrejme menší.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple Pay je v Poľsku realitou, prichádza aj do Čiech a na Slovensko?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit