Potvrdzuje sa tak to, že spoločnosť Apple pripravuje viacero rôznych iPhonov.

Spoločnosť Apple údajne chystá zakúpiť celkovo pre tento rok až 270 miliónov displejov postavených na technológiách LCD a OLED. S informáciami prišiel portál DigiTimes odvolávajúc sa na výrobne zdroje na Taiwane.

Niečo málo ako polovica z týchto displejov by mala byť postavená práve na technológii OLED, ktorú začal Apple využívať vo svojom iPhone X. Približne 80 miliónov displejov by tak malo byť použitých pre vylepšenú verziu súčasnej vlajkovej lode a ďalších približne 50 miliónov pre jej väčšieho súrodenca. Tieto informácie však stále nie sú stopercentne overené, hoci s nimi prišlo už viacero dôveryhodných zdrojov.

Väčšia časť, približne 140 miliónov displejov by malo byť postavených na tradičnej technológii LCD. Tie by sa mali využiť pre výrobu lacnejšej verzie iPhonu X, novšej verzie iPhonu SE a zároveň na výrobu iPhonov 7 a 8.

Najväčším dodávateľov OLED displejov pre Apple je naďalej Samsung, no v najbližších týždňoch by sa mala pridať aktívne aj spoločnosť LG Display. Sharp a Japan Display by mali naopak vyrábať pre Apple iba LCD displeje.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Budúci rok by mal Apple predstaviť lacnejší iPhone s LCD displejom a Face ID

Značky: