Nepomáha ani to, že Apple prezentuje iPad ako náhradu za počítač.

Spoločnosť IDC zverejnila informácie o aktuálnom stave trhu s tabletmi. Najnovšia štatistika obsahuje informácie o predaných kusoch za minulý kvartál a porovnanie s rovnakým kvartálom v minulom roku.

Nikoho asi neprekvapí, že Apple je stále lídrom. Hoci spoločnosť predala o 1 milión tabletov menej (pokles z 11 na 10 miliónov), jej podiel na trhu vzrástol o takmer 1% – z 24,9% na 25,8%. Je to dané tým, že horšie výsledky dosahujú takmer všetci predajcovia. Medziročný pokles trhu s tabletmi je 12,3%. Pokles hlási aj Samsung.

Naopak, veľmi dobre sa darí spoločnostiam Huawei a Amazon. Druhý menovaný výrobca mal pred rokom podiel 0,3%. Dnes je so 4% piatym najväčším predajcom tabletov na svete. Z hľadiska predaných kusov dosiahol takmer neuveriteľný 1209% nárast. Pod výborné predajné výsledky sa určite podpísalo zníženie cien Fire tabletov.

Zdroj: IDC

Tabuľka obsahuje informácie o počte predaných kusoch (v miliónoch) a trhovom podiele za Q2 v rokoch 2016 a 2015. Posledný stĺpec informuje o medziročnom poklese alebo náraste. Zdroj: IDC

iPad je podľa Applu plnohodnotný počítač

Mimochodom, Apple sa snaží zlepšiť predaje svojich tabletov aj takým spôsobom, že iPad Pro prezentuje ako náhradu za notebook. Výrobca použil túto taktiku už počas jeho oficiálneho predstavenia a drží sa jej aj v novej reklame.

Zdroj: 9to5mac

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit