Novú generáciu série iPad Air a iPad Pro Apple predstaví už o pár týždňov.

Ak patríte medzi fanúšikov zariadení od Applu a starostlivo sledujete každé jedno zariadenie, tak dobre viete, že iPady zvyčajne prichádzajú na trh počas prvého kvartálu roka. Tento rok je to však inak, keďže pôvodné očakávania o predstavení iPadov v marci, resp. začiatkom apríla sa nepotvrdili. Ako sme už dávnejšie informovali, Apple zrejme odložil uvedenie nových iPadov na trh kvôli komplikáciám s výrobou OLED displejov.

Ako však informuje Mark Gurman, známy novinár a špecialista na spoločnosť Apple, už o pár týždňov by mohlo odhalenie tabletov prebehnúť. Konkrétne odkazuje na máj, čo korešponduje aj so skoršími odhadmi o predstavení iPadov. Novinkou však je, že sa dozvedáme aj konkrétne časové okno, kedy by sa tak mohlo stať.

Apple si na predstavenie zvolí druhý májový týždeň

Pri najbližšom predstavovaní tabletov od spoločnosti Apple by sa na trh malo dostať viacero produktov. Konkrétne sa rozpráva o produktoch ako je iPad Pro, iPad Air, Magic Keyboard a tiež stylus Apple Pencil. Na internet unikli aj niektoré špecifikácie tabletov, pričom iPad Pro by mal získať čipset M3, ďalej bezdrôtové nabíjanie MagSafe a tiež OLED displej s veľkosťou 11 a 13 palcov. Nové OLED displeje by mohli tabletu však nasadiť výrazne vyššiu cenu, ako sme pri tomto zariadení zvyknutí.

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

Predstavenie týchto produktov má podľa Gurmana prebehnúť pravdepodobne v druhom májovom týždni, teda tom od 6. mája. Táto informácia zatiaľ nie je potvrdená spoločnosťou, no treba mať na mysli to, že Gurman je spoľahlivým zdrojom. Málokedy sa tak stane, že sa v nejakej predpovedi pomýli.

Z jeho vyjadrenia taktiež vyplýva, že Apple tento rok predstaví aj ďalšie tablety, ktoré však neuvedie na trh v máji. Konkrétne sa má o nové zariadenia doplniť aj séria iPad a iPad mini, no podľa všetkého až koncom roka. Toto však nie je isté ani podľa Gurmana, ktorý nevylučuje predstavenie týchto zariadení až budúci rok.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.