Ako sme informovali, pred blížiacimi sa Vianocami predstavil Apple vlastnú knihu s názvom Designed by Apple in California. Kniha má byť poctou pre spoluzakladateľa jednej z najhodnotnejších technologických firiem na svete, Steve Jobsa, a jej obsah tvorí 450 fotografií produktov Apple.

apple_nowat

Autorom všetkých fotiek je uznávaný americký filmár a fotograf Andrew Zuckerman. Jeho úlohou bolo zdokumentovať takmer 20 rokov čistého a jedinečného dizajnu Apple. Pri jej tvorbe spolupracoval s hlavným dizajnérom spoločnosti Johnatanom Ivom. Ten po jej predstavení vyhlásil, že kniha vznikla s cieľom prezentovať prácu dizajnérov v Apple a mala by tiež slúžiť ako zdroj či inšpirácia pre študentov rôznych dizajnérskych špecializácií po celom svete. Je ale jasné, že vzhľadom k početnej základni fanúšikov kalifornskej značky s logom nahryznutého jablka, si ju zakúpia aj ľudia, ktorí nemusia mať s dizajnérstvom nič spoločné.

1194461_nowat

Designed by Apple in California je vytlačená na špeciálne upravenom „prémiovom“ papieri, ktorý lemujú strieborné hrany. Možno aj preto je prémiová i cena. Kniha je dostupná v dvoch veľkostiach, pričom menšia (rozmery 25,91 × 32,38 cm) stojí 199 dolárov (185 eur) a väčšia (33,02 × 41,27) až 299 dolárov (278 eur). V predaji je na vybraných trhoch už od včera a dostupná je aj pri objednávke online prostredníctvom oficiálneho webu Apple.

Viac o knihe:

Apple vydal knihu s fotkami produktov. Cena vám vyrazí dych

Značky: