Musíme si však na ne ešte chvíľu počkať.

iPady patria medzi najobľúbenejšie tablety na svete a to aj napriek tomu, že Apple zavádza najnovšie technológie pomalšie ako ostatní výrobcovia. Aktuálne najvýraznejším rozdielom je použitá technológia displejov a zatiaľ čo Samsung či Lenovo vyrábajú Android tablety s AMOLED displejmi, Apple sa stále spolieha na IPS technológiu – hoci, iPady Pro už ponúkajú aj mini-LED panely.

Portál naver.com priniesol informáciu, podľa ktorej Apple plánuje použiť OLED displeje v tabletoch iPad Air a iPad Mini. Aktuálne by už mali prebiehať rokovania s dodávateľmi displejov, ako je Samsung, LG a BOE, pričom sa očakáva, že výroba iPad s OLED obrazovkami by mala začať až v roku 2025. Dá sa predpokladať, že v predaji budú od roku 2026.

Je pravdepodobné, a objavilo sa už niekoľko špekulácií, že úplne prvým iPadom s OLED displejom by mohol byť iPad Pro, ktorý príde na trh s touto technológiou s určitým predstihom v porovnaní s modelmi Air a Mini. Otázkou potom už ostáva iba to, s akým oneskorením sa dočkáme OLED displeja v základnom iPade.

Zdroj: naver

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit