Spoločnosť Apple pred pár dňami ohlásila prepracovanie stratégie v rámci online rozhlasového vysielania, pričom došlo k premenovaniu rádia Beats 1 na Apple Music 1 a pribudli ďalšie dve stanice: Apple Music Hits a Apple Music Country.

Vďaka najmodernejším štúdiám v Los Angeles, New Yorku, Nashville a Londýne je Apple Music 1 centrom konverzácií so svetoznámymi umelcami a formovania popkultúry. Samozrejmosťou je denná nálož skvelej hudby, takže ak vás nebavia lokálne rádiá, toto stojí za vyskúšanie.

Apple Music

Apple Music

„Apple Music je domovom – domovom umelcov, domovom fanúšikov a domovom neuveriteľnej hudby. Som posadnutý hudobný hlupáčik. Milujem hľadanie nových umelcov a ich tvorbu spolu s najvýznamnejšími/etablovanými umelcami našej doby, pretože skvelá hudba nepozná rozdiely a fanúšikovia Apple Music chcú počuť len skvelú hudbu. Povedal Zane Lowe, globálny kreatívny riaditeľ a hostiteľ spoločnosti Apple Music.“

Dodajme, že všetky zmeny sú okamžité, takže nové rozhlasové stanice môžete počúvať už niekoľko dní. Samozrejme, v rámci aplikácie Apple Music. Music Hits je stanica zameraná na 80“, 90“ a (20)00“ hity, z ktorých ponúka to najlepšie počas celého dňa. Za moderátorským mikrofónom nechýbajú zvučné mená a vypočuť si môžete aj zaujímavé rozhovory. Music Country je stanica zameraná, pochopiteľne, na country štýl, ktorý je v USA veľmi žiadaný a populárny. Takže, nasadiť klobúky, osedlať mustanga a môžete vyraziť v sprievode skvelej hudby :). Chvíľku som sa na tomto rádiu „zasekol“ a bolo to celkom príjemné počúvanie.

Tešiť sa môžete aj na novú J Balvin Show

Apple Music 1 ponúka aj niekoľko relácií venovaných oslave latinskej hudby z celého sveta, vrátane novej show od J Balvina a obľúbených poslucháčov „¡Dale Play! With Sandra Peña“ a „La Fórmula Radio with El Guru.“ Táto stanica je tiež domovom „Africa Now Radio with Cuppy“. Ide o predstavenie a popularizovanie najlepších afrických hudobníkov a umelcov.

„Rádio Apple Music teraz poskytuje jedinečnú globálnu platformu pre umelcov vo všetkých žánroch, aby sa mohli prejaviť, tvoriť a zdieľať hudbu so svojimi fanúšikmi, a to je len začiatok. Budeme naďalej investovať do živého rádia a vytvárať príležitosti pre poslucháčov z celého sveta, aby sa spojili s hudbou, ktorú majú radi. Povedal Oliver Schusser, viceprezident spoločnosti Apple Music, Beats a International Content.“

Apple Music

Apple Music

Nové stanice sú k dispozícii výlučne v aplikácii Apple Music, a to v 165 krajinách, vrátane slovenska. Medzi nových denných hostiteľov patria napr. Jayde Donovan, Estelle, Jenn Marino, Kelleigh Bannen, Ty Bentli a ďalší. Spoločnosť Apple v tlačovej správe uviedla, že Beats 1 (po novom Apple Music 1) je jednou z najpočúvanejších rozhlasových staníc na svete. 

Zdroj: 9to5mac.com / Apple

Prečítajte si aj:

Apple: Funkcia „rozhliadnuť sa“ expanduje mimo USA (Google Street View dostáva reálnu konkurenciu)

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE