Spoločnosť Apple aktualizovala svoje štatistické informácie o iOS.

Tieto informácie sú zverejňované priebežne počas roka na vývojárskej stránke App Store. Od 24. februára pracuje vo verzii iOS 12, alebo novšej, až 83 % všetkých zariadení so systémom iOS, ktoré boli uvedené do prevádzky za posledné štyri roky.

Pokiaľ sa pozrieme na zariadenia od Applu globálne, tak až 80 % všetkých aktívnych zariadení s iOS, používa systém iOS 12 alebo novší. V oboch prípadoch je v kruhových grafoch uvedený aj iOS 11 a tvorí 12 % všetkých používateľov iOS. Zvyšný počet aktívnych zariadení s iOS, ostáva už iba na verziu iOS 10 a staršiu.

Spoločnosť Apple naposledy zverejnila tieto štatistiky 1. januára 2019, kedy až 75 % všetkých zariadení iOS malo nainštalovaný iOS12, z čoho bolo až 78 % zariadení, ktoré nie sú staršie ako štyri roky.

Pokiaľ sa pozrieme aj na celkový počet zariadení od Applu, ktoré sú v súčasnosti používané, tak Apple má aktuálne 1,4 miliardy aktívnych zariadení. Z celkového počtu je aktívnych až 900 miliónov iPhonov, takže práve telefóny tvoria najväčší podiel.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Apple chce v roku 2021 ponúkať univerzálne aplikácie, ktoré spustíte na iPhone aj Macu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.