Prvý tohtoročný Apple Special Event sa bude konať už 25. marca o 18:00 hod nášho času. Prebiehať bude na známom mieste – Steve Jobs Theater. Samozrejmosťou bude aj živý prenos z tejto akcie, ktorý budeme pozorne sledovať. Všetky predstavené novinky nájdete po skončení predstavenia na našom webe.

Apple ako konkurencia pre Netflix, Amazon Prime Video a pod.

Slogan „it’s show time“ naznačuje už relatívne známe plány spoločnosti Apple, ktorá sa chce angažovať vo video službách. Na tejto konferencii má predstaviť novú video streamingovú službu, ktorá má byť plná zaujímavého video obsahu, a to aj z vlastnej produkcie. Apple si chce týmto spôsobom získať ešte viac priaznivcov a stálym zákazníkom ponúknuť ďalšiu službu, za ktorú budú platiť. Táto novinka má byť priamou konkurenciou pre Netflix, Amazon Prime Video a pod.

„Trh s hardvérom je stále viac a viac nasýtený, preto aj Apple hľadá možnosti, ako od svojich stálych, ale aj nových zákazníkov získať ďalšie peniaze. Ideálne vo forme pravidelného predplatného za online služby. Doposiaľ sme platili za navýšenie iCloud úložiska a za Apple Music, po novom môžu pribudnúť dve ďalšie služby. Samozrejme, využívať nemusíte ani jednu z nich.“

Na túto novinku nadväzuje aj špekulácia, ktorá hovorí o zariadení s názvom Mini Apple TV. Má ísť o malé zariadenie, niečo podobné ako Google Chromecast, ktoré zapojíte do televízora a budete si užívať online služby spoločnosti Apple. Zaujímavá predstava, ale ťažko povedať, či aj reálna. Určite viete, že Apple nedávno nadviazal spoluprácu s rôznymi výrobcami, prevažne audio techniky a televízorov, ktoré budú podporovať AirPlay 2, čím sa celý proces sledovania a bezdrôtového prenosu „Apple“ obsahu zjednoduší.

Okrem toho má byť predstavená aj aplikácia/služba na online čítanie rôznych, skôr zahraničných médií, ktorých prémiový obsah bude zoskupený pod „jednou jablčnou strechou“ s označením – Apple News. V tejto sekcii by mohol byť obsah od médií, ako napr. – The New York Times, Washington Post alebo The Wall Street Journal. Zaujímavé, čo poviete?

 Okrem nových služieb by mal byť predstavený aj nový alebo inovovaný hardvér

Prvý produkt, ktorý by si zaslúžil nástupcu sú slúchadlá AirPods. Tie sa síce stále tešia veľkej obľube, ale už by to chcelo nejaké nové funkcie a vylepšenia. Tie by mohli prísť a sú očakávané. Ak to bude nová generácia AirPods (2),tak by sme sa mohli dočkať lepšieho zvuku, ešte intuitívnejšieho ovládania, lepšej výdrže batérie, puzdra s podporou bezdrôtového nabíjania a zvýšenej odolnosti voči vode. To je ten lepší prípad. V tom horšom budú slúchadlá rovnaké a pribudne iba nová krabička s podporou bezdrôtového nabíjania.

Tá by mohla priamo nadväzovať na tajomnú, inteligentnú a super výkonnú bezdrôtovú nabíjačku AirPower.Jej existencia bola prvýkrát oznámená v roku 2017 a do sériovej výroby sa mala dostať v priebehu roku 2018. Nestalo sa tak a Apple o nej viac nehovoril. Teraz sa však táto téma opäť otvára a viaceré faktory naznačujú, že táto nabíjačka bude predsa len v ponuke. Mala by ponúknuť nabíjanie až 3 zariadení súčasne, bez ohľadu na to, ako ich položíte. Taktiež bude inteligentne spravovať výkon a zariadenia by mala nabiť rýchlejšie ako klasická nabíjačka.

Ďalej sa hovorí o inovácii klasických iPad_ov, bez prívlastku PRO a iPadu Mini. Tie by mali dostať novšie a výkonnejšie vnútornosti, bez výraznej zmeny dizajnu. Zamerané by mali byť najmä na deti, študentov, teenagerov a nenáročných používateľov. Ďalšia špekulácia hovorí o novom iPode, ktorý má byť od základu prekopaný a s dizajnom odpovedajúcim novým zariadenia rady „X“. Podľa nás je existencia tohoto produktu menej reálna, ale necháme sa prekvapiť. iPod nemá v dobe iPhonu alebo iných smartfónov veľký význam.

Na záver sme si nechali ESO v podobe iPhone SE, o ktorého návrate sa hovorí už niekoľko rokov. Existujú rôzne špekulácie a „overené informácie“, ktoré sú skôr prianím používateľov, ako produktom, nad ktorého obnovou by Apple reálne uvažoval. Aj tu však platí, že sa necháme prekvapiť. Len tak teoreticky – bol by to zaujímavý návrat, ktorý by mohol Applu priniesť do pokladničky nejaké koruny :).

Tešíte sa na prvý tohtoročný Apple Special Event? My v redakcii sa tešíme a už sa nevieme dočkať predstavených noviniek!

Prečítajte si aj:

Ako sme navštívili centrálu Apple, Google a Facebook a vzbudili pozornosť ochranky (VIDEO)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE