Tentokrát súvisia s fotoaparátmi.

Spoločnosti Apple do uvedenia jej nových telefónov už veľa času nezostáva. Aj teraz, krátko pred septembrovým uvedením novej série iPhone 14, výrobca zápasí s viacerými problémami v dodávateľskom reťazci. 

Tie sa každoročne začínajú zvyšovať práve s blížiacim sa uvedením novej generácie iPhonov, pričom ani rok 2022 nie je výnimkou. Iba pred pár dňami sa objavili správy týkajúce sa problémov s pamäťou a panelmi telefónov iPhone 14 a iPhone 14 Max, ktoré sa údajne už podarilo vyriešiť.

Avšak objavili sa nové, ktoré majú dopad na fotoaparáty ďalších modelov. Portál PhoneArena informuje, že problémy s kvalitou majú najmä objektívy zadného fotoaparátu dodávané spoločnosťou Genius, na ktorých sa objavujú „praskliny na povlaku„. 

iPhone 14 renderZdroj: Jon Prosser
iPhone 14 render

K tejto téme sa vyjadril aj analytik Ming-Chi Kuo, ktorý tvrdí, že je nepravdepodobné, že by tieto problémy bránili celkovej výrobe. Očakáva sa, že aj tie sa čoskoro podarí vyriešiť novým dodávateľom fotoaparátov, spoločnosťou Largan. Spoločnosti Genius totiž potrvá 1 – 2 mesiace, kým vzniknutý problém vyrieši, aby mohla výroba pokračovať v štandardnom režime.

Aj v prípade, že sa spoločnosti Genius problém nepodarí vyriešiť, spoločnosť Largan by mala byť schopná zvládnuť dodávky komponentov, ktorých nedostatok by inak mohol spomaliť dodávky telefónov iPhone 14. 

To by nebolo príliš pozitívne, keďže sa očakáva, že o sériu iPhone 14 bude mimoriadne veľký záujem.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.