Nový lacnejší MacBook má konkurovať Chromebookom.

Spoločnosť Apple patrí medzi výrobcov elektroniky, ktorí sa zameriavajú najmä na prémiový segment. Ich zariadenia sú teda prevažne drahšie, no mnohým imponujú práve kvalitným spracovaním a dlhou softvérovou podporou.

Inak tomu nie je ani v prípade MacBookov, teda prenosných počítačov z dielne americkej spoločnosti. Aktuálne môžeme na trhu nájsť dve hlavné línie notebookov od Applu, teda líniu MacBook Air a MacBook Pro. Ako však informuje portál androidauthority.com, už budúci rok by sme si mohli kúpiť aj ich lacnejšiu verziu.

Apple chce konkurovať Chromebookom

Používatelia sú stále ochotní si za novú elektroniku priplatiť. Dokazujú to aj nedávne štatistiky najpredávanejších smartfónov, keďže na prvé miesto sa usadil model iPhone 14 Pro Max. Apple si však uvedomuje, že používatelia radi siahnu aj po lacnejších alternatívach a dôkazom je aj predajnosť lacnejších SE verzií iPhonov. Po novom sa má ale výrobca sústrediť aj na lacnejšie notebooky.

Macbook Air 15-palxovZdroj: Apple
Macbook Air 15-palcov

Modelový rad MacBook Air a MacBook Pro by tak mala doplniť celá nová línia prenosných počítačov, ktoré by sa vyznačovali viacerými rozdielmi. Apple by mohol vsadiť na kovovú konštrukciu, avšak z iných materiálov ako v prípade drahšej série Air a Pro. Ubrať by sa mohlo ale aj na ďalších komponentoch, na ktorých by sa malo ušetriť. Nová séria MacBookov by tak mala konkurovať lacným Chromebookom.

Určené by mali byť najmä pre študentov

Nie každý si môže dovoliť drahé zariadenia, pričom špecifickou skupinou sú študenti. Tí počítače vo veľkej miere využívajú na dennej báze, no kúpiť si taký MacBook pre nich nie je vôbec jednoduché. Apple si pritom uvedomuje, že najmä po svetovej pandémii študenti využívajú elektroniku viac ako kedykoľvek predtým. A práve to by malo byť hlavným dôvodom, prečo by sa na trhu objavili aj lacnejšie MacBooky.

Predstavenie takýchto dostupnejších MacBookov by mohlo prebehnúť už v druhej polovici roku 2024. Tieto informácie však zatiaľ nie sú potrvedené a my budeme čakať, s akou novinkou nakoniec Apple príde a či vôbec.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.