Analytik Ming-Chi Kuo priniesol ďalšie správy priamo od dodávateľského reťazca spoločnosti Apple.

Podľa jeho informácií spoločnosť prejde na novú modifikovanú technológiu PI antény, ktorá je do značnej miery odlišná od doteraz používanej. Súčasné iPhony používajú antény z kvapalných kryštálov (LCP). Ich využívanie so sebou prináša aj niektoré obmedzenia. LCP anténach spôsobujú problémy pre vysokofrekvenčných celulárnych prenosoch, zatiaľ čo modifikované antény PI zlepšujú výkon a zároveň znižujú výrobné náklady. Ale pokiaľ ide o 4G LTE konektivitu, používatelia nebudú cítiť takmer žiadny rozdiel.

Napriek zlepšeniam v tejto oblasti však Kuo predpovedá, že výrobné náklady budú medziročne vyššie o 10 až 20% vďaka ďalším modernizáciám s ultra širokým pásmom. To bude mať významný vplyv na navigovanie vo vnútorných priestoroch.

Nie je prvýkrát, čo Kuo predkladá tieto tvrdenia, ale tentoraz je to podporené informáciami pochádzajúcimi z dodávateľského reťazca spoločnosti Apple. To tiež vysvetľuje, prečo pred niekoľkými mesiacmi spoločnosť Career (aktuálny dodávateľ antén), bol nútený prepustiť 200 zamestnancov. Spoločnosť nebude v roku 2019 prijímať žiadne objednávky, a to ani pre nový iPad a Apple Watch. Pokiaľ v budúcom roku Apple prejde na 5G, s najväčšou pravdepodobnosťou sa opäť vráti k anténam LCP.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Spotify má už 100 miliónov platiacich klientov. Je to dvojnásobok Apple Music

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.