Apple, Google a aj mnohé ďalšie veľké spoločnosti sa zaoberajú projektami, ktoré by mali ľuďom zachraňovať životy. Apple so svojimi hodinkami dosahuje už aj reálne výsledky.

James Green, 28 ročný muž z Brooklynu, dlhšiu dobu trpel na pľúcnu embóliu o ktorej nevedel. S pomocou Apple Watch a dátami z nich si všimol, že medzičasom má vyššiu frekvenciu srdca, než mával.

S dátami, ktoré Green získal zo svojich hodiniek išiel za doktorom a ukázal mu ich. Lekári začali následne mladého Američana vyšetrovať, až zistili, že má pľúcnu embóliu. Každodenné nosenie hodiniek od Applu mu tak zachránilo život.

Keď si 28 ročný muž pred dvoma rokmi kúpil hodinky od Apple, tak si ich pochvaľoval najmä, kvôli notifikáciám a sledovaniu jazdy na bicykli. Teraz je vďačný najmä za funkciu monitorovania tepu, ktorú hodinky obsahujú. Snímače tepu a spánku sa tak môžu stať cennou pomôckou pri návšteve lekára, ktorý sa vie o tieto dáta oprieť.

Výskumníci nedávno dokonca potvrdili, že Apple Watch sú najpresnejším monitorom srdcovej frekvencie medzi smart hodinkami.

https://twitter.com/_jamestgreen/status/918849102741458944

Zdroj: CultOfMac

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Prečítajte si aj:

Apple Watch merajú pulzovú frekvenciu i spálené kalórie najpresnejšie

Značky: