Afektované sú niektoré 13–palcové laptopy rady MacBook Pro bez dotykového Touch Baru.

Uznávaný technologický portál 9to5Mac zverejnil informáciu, že počnúc piatkom (20.4.2018) začal technologický gigant zo Sillicon Valley s programom bezplatnej výmeny poškodených batérií na rade laptopov MacBook Pro. Ide o zariadenia vyrobené niekedy medzi októbrom roku 2016 až októbrom 2017. U niektorých z nich totiž bližšie nešpecifikovaná súčiastka môže spôsobiť nafúknutie batérie. Apple v tejto súvislosti uvádza, že nafúknutie nemôže spôsobiť používateľom žiadne bezpečnostné riziko.

Podľa Apple nejde o problém všetkých 13–palcových MacBookov Pro vyrobených v spomínanom období, ale iba o „obmedzený počet“, ktorý bližšie nekvantifikoval. Pokiaľ ste vlastníkom MacBooku Pro bez dotykového Touch Baru a máte podozrenie, že sa chyba môže týkať aj vás, odporúčame skontrolovať si túto skutočnosť priamo na webe výrobcu prostredníctvom tohto odkazu. Stačí vám poznať výrobné sériové číslo (IMEI) vášho MacBooku a výsledok sa dozviete prakticky okamžite.

Ak zistíte, že práve váš MacBook patrí medzi chybné zariadenia, bezplatnú výmenu batérie si môžete uplatniť buď u predajcu, alebo v autorizovanom servise. Pokiaľ ste už náhodou akumulátor vymenili na vlastné náklady, Apple vám ich, v prípade zdokladovania úhrady, preplatí.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple údajne čoskoro začne predávať nový a lacnejší MacBook Air