Apple Ring by mohol byť dostupný v dvoch prevedeniach a môže spolupracovať s iPhonom alebo Macom.

Inžinieri spoločnosti Apple venovali značnú pozornosť nositeľnému elektronickému smart zariadeniu, ktoré bude dostatočne malé na to, aby si ho používateľ mohol dať na prst. Inteligentný prsteň by mohol mať dotykovú obrazovku a mal by úzko spolupracovať s inými počítačmi. Prsteň by v tomto prípade plnil úlohu vstupného zariadenia.

Patent, ktorý spoločnosť Apple práve získala, sa týka externého elektronického zariadenia s dotykovou obrazovkou, ktoré je možné uchytiť na prst. Portál Cult of Mac informuje, že prsteň obsahuje procesor, bezdrôtový vysielač a nabíjateľný zdroj energie. Inžinieri, ktorí stoja za týmto návrhom, ho považujú za alternatívu k dotykovej obrazovke, klávesnici alebo myši.

zdroj: Apple

Primárny počítač by mohol poslať do inteligentného prsteňa aj možnosti, z ktorých si používateľ vyberie iba dotykom prsta. V niektorých prípadoch by prsteň mohol pripomínať staršie verzie Apple Watch, ktoré boli s iPhonmi oveľa viac prepojené, ako sú súčasné verzie.

Inteligentný prsteň Apple so Siri

Toto zariadenie by samozrejme malo prístup k Siri, a to na účely vydávania príkazov, ako aj na získavanie odpovedí. 

Inžinieri spoločnosti Apple vidia v inteligentnom prsteni veľký potenciál. Možností na využívanie je takisto veľa, či už bude cez prsteň možné zadávať rôzne dotykové alebo bezdotykové príkazy. Dokonca by prsteň mohol rozpoznať aj text, ktorý používateľ píše. To všetko vďaka snímaniu pohybov, čo by mohlo byť nápomocné aj pri športových aktivitách.

Spoločnosť Apple požiadala o patent už v apríli 2015, pričom až v týchto dňoch jej bol pridelený. Zaradenie tohto patentu do výroby je však otázne.

Zdroj: CulOfMac

Prečítajte si aj:

 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.