Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Za každé prenajaté elektrifikované vozidlo – či už elektrické alebo hybrid – vysadí Arval jeden strom.

O tom je medzinárodný projekt biodiverzity spoločnosti Arval, do ktorého sa po novom zapojí už aj Slovensko. „Projektom “1 elektrifikované vozidlo = 1 strom” sme spoločenskú zodpovednosť firmy zasadili do absolútneho jadra nášho biznisu. Počítame s tým, že každý zamestnanec a zákazník sa vydá udržateľnou cestou vedúcou k elektrifikovaným vozidlám,“ hovorí Alain van Groenendael, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Arval.

Rastúce obavy v súvislosti s klimatickou zmenou spôsobili, že udržateľnosť sa stala základom CSR stratégií po celom svete. Stav klimatickej núdze je každým rokom naliehavejší, pričom spoločnosť Arval je v správnej pozícii, aby podporovala pozitívne zmeny vedúce k udržateľnej mobilite a aktívne sa zapájala do riešenia klimatických zmien. CSR hrá v strategickom pláne Arval Beyond kľúčovú úlohu, čo potvrdzuje aj cieľ spoločnosti. A to do roku 2025 prenajímať 750-tisíc elektrifikovaných vozidiel, čo predstavuje 35 percent globálnej flotily firmy. „Projekt, ktorý propaguje zavádzanie elektrifikovaných vozidiel, je jedinečnou možnosťou, ako chrániť lesy, prispieť k zachovaniu biodiverzity a bojovať s odlesňovaním,“ dodáva riaditeľka marketingu Arval Slovakia Miriam Kraus.

Vďaka zalesňovacím projektom bude Arval vedieť zmerať environmentálne a spoločenské benefity.

Celkové predpokladané benefity do koncu roka 2025 sú:
• Naviazaných 105-tisíc ton CO2
• Vytvorených 2,1 milióna úkrytov pre zvieratá
• Vytvorených 700-tisíc hodín práce

Arval je globálny líder vo full-service lízingu vozidiel a v udržateľných riešeniach pre mobilitu, ktorý medzinárodný projekt biodiverzity spustil v roku 2021 v ôsmich krajinách, kde pôsobí. V tomto roku sa akcia uskutoční vo všetkých štátoch, kde je značka prítomná. V 17 krajinách budú spustené lokálne projekty a zvyšných 11 štátov sa bude podieľať na globálnom projekte v Peru. Zámerom je propagovať biodiverzitu a zapojiť zamestnancov, ako aj zákazníkov Arvalu do lokálneho diania.

Objavte novú iniciatívu Arvalu o biodiverzite

Arval pomáha obnovovať lesy spoločne s Reforest’Action, ktorá je zodpovedná za dohľad nad stromami a ich vysádzaním v krajinách, kde pôsobí Arval a ktoré sú súčasťou tohto projektu. Reforest’Action, špecialista na lesy, je certifikovaná „B Corp” spoločnosť, ktorá sa zaoberá zachovávaním, obnovou a tvorbou lesov vo Francúzsku a vo svete, čím reaguje na stav klimatickej núdze a stratu biodiverzity. Aby to dosiahla, Reforest’Action si vyberá lesné projekty a podporuje ich finančne, garantujúc svojou kvalitou dlhodobú environmentálnu, sociálnu a ekonomickú multifunkcionalitu. Misia Reforest’Action sa uskutočňuje vďaka crowdfundingu zo strany jednotlivcov aj firiem. Od svojho vzniku v roku 2010 vysadila a ochránila Reforest’Action viac ako 10 miliónov stromov v 25 krajinách, zvýšila povedomie o dôležitosti lesov a pozitívne ovplyvnila životné podmienky pre viac ako 150-tisíc ľudí na svete. Viac informácií: www.reforestaction.com

Značky: