Najlepším analógovým systémom je podľa asociácie EISA gramofón Pro-Ject Juke Box S2. Vo svete digitálneho audia uspel streamer Pro-Ject Stream Box S2 Ultra.

Expertná asociácia pre obraz a zvuk EISA, udelila svoje ocenenia gramofónu a hudobnému streameru. Prvé získal gramofón Pro-Ject Juke Box S2, ktorý vďaka vstavanému zosilňovaču s výkonom 2 × 50 W zastane celý Hi-Fi reťazec.

Pre špičkové počúvanie tak stačí pripojiť zodpovedajúcu reprosústavu Speaker Box 5 S2, vyvinutý v spolupráci s českou spoločnosťou Acoustique Quality. Pomocou linkového vstupu a vstavaného BT modulu je možné systém navyše jednoducho prepojiť s PC i smartfónom.

Druhé ocenenie získal streamer Pro-Ject Stream Box S2 Ultra umožňujúci streaming hudby nielen zo sieťového úložiska, ale aj z obľúbených online služieb či disku pripojeného prostredníctvom USB. Môže fungovať aj ako USB D/A prevodník, ktorý sprostredkuje kvalitné počúvanie aj na PC. Na ovládanie sa dá využiť aplikácia pre iOS aj Android.

Pro-Ject JukeBox S2 aj Pro-Ject Stream Box S2 Ultra sa dajú kúpiť priamo na stránke Acoustique Quality. Cena oboch zariadení je zhodná, 799 €.

Pro-Ject Juke Box S2

Ocenený gramofón je určený pre tých, čo vyžadujú jednoduchú inštaláciu a zároveň vyššiu kvalitu zvuku. Zariadenie zvládne zapojiť aj úplný začiatočník. Pro-Ject Juke Box S2 ponúka efektný akrylátový tanier, na mieru konštruovanú prenosku Pro-Ject Pick it 25 A so striebornými cievkami a už z výroby nastavené rameno.

Prepracovaná bola aj vnútorná elektronika a povrchová úprava. Novinka bude dostupná v elegantnom orechovom alebo eukalyptovom prevedení. Presný zvuk poteší nielen nových fanúšikov vinylu, ale aj majiteľov starších platní.

Pro-Ject Stream Box S2

Pro-Ject Stream Box S2 sa pýši audiofilskou konštrukciou a podporou najmodernejších technológií. Okrem perfektnej prezentácie hudby zo služieb Tidal a Spotify sa používatelia môžu tešiť aj na rádiá Shoutcast a prehrávanie zo sieťového úložiska alebo USB disku.

Vstavaný High-Res D/A prevodník podporuje audio streamy v extrémnej kvalite 32bit/352,8 kHz aj zvuk kódovaný vo formáte DSD256 a umožňuje prepojenie s PC.

HDMI výstup na zadnej strane prístroja umožňuje pohodlné ovládanie na obrazovke televízora a nechýba ani mobilná aplikácia, vďaka ktorej budú mať používatelia všetky funkcie kedykoľvek na dosah. Pro-Ject Stream Box S2 ponúka aj podporu AirPlay, ktorú zabezpečuje integrovaný prehrávač Shairport.

Technológia Roony, ktorá umožňuje jednoduché vytváranie a streamovanie hudobnej knižnice z viacerých zdrojov aj jej doplnenie o texty, obaly albumov a ďalšie informácie.

Prečítajte si aj:

Recenzia: Reproduktory do obývačky z Moravy – AQ Labrador 29 MKIII + Wega 55 MKIII

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté