V porovnaní s konkurenciou výraznejšie neprekvapí, avšak ponúka všetko potrebné a poteší dizajnom.

ASUS Marshmallow Mouse MD100 je praktická kompaktná myš, ktorú niektorí používatelia ocenia ako doplnok na prenášanie s notebookom a pre niekoho sa stane tou hlavnou myškou, ktorú budú používať v kancelárii, resp. doma a aj na cestách.

Myš od ASUSu svojím dizajnom a spracovaním pripomína výbornú Microsoft Modern Mobile Mouse, ktorú som si zakúpil aj do redakcie, nakoľko mi vyhovuje konštrukciou, ergonómiou a kompaktnosťou. Avšak faktom je, že ak by som ako prvú testoval ASUS Marshmallow Mouse MD100, dal by som jej prednosť.

ASUS Marshmallow Mouse MD100Zdroj: TOUCHIT
ASUS Marshmallow Mouse MD100

Bluetooth 5.0 a 2,4 GHz konektivita, tiché tlačidlá

Marshmallow Mouse má rozmery 107 × 60 × 27,8 mm. Hmotnosť myšky je 56 gramov. Je teda o niečo tenšia a ľahšia v porovnaní s modelom od Microsoftu. Plusové body dávam za Bluetooth 5.0 aj 2,4 GHz konektivitu – USB prijímač/vysielač je súčasťou balenia. Myš od ASUSu je vďaka tomu všestrannejšia a využijete ju podľa potreby aj s počítačom, ktorý nemá Bluetooth, resp. v situáciách, kedy preferujete 2,4 GHz konektivitu.

Zážitok z používania myši je veľmi príjemný. V prípade takto kompaktného dizajnu získate dvojicu hlavných tlačidiel a scrollovacie koliesko. Je to štandard. Chválim bezchybný pocit zo stláčania a najmä tiché stláčanie tlačidiel. ASUS uvádza úroveň hluku do 20 dB, v priamom porovnaní s Microsoft Modern Mobile Mouse je ASUS Marshmallow Mouse MD100 o poznanie tichšia. Životnosť tlačidiel je na úrovni 10 miliónov stlačení.

ASUS Marshmallow Mouse MD100Zdroj: TOUCHIT
ASUS Marshmallow Mouse MD100

Zabudovaný remienok a dva farebné kryty

Myš využíva optický senzor s nastaviteľnou hustotou na úrovni 800, 1000 a 1600 dpi. V tomto smere nemám výhrady, je to štandard v danom segmente. Výdrž batérie dosahuje 12 mesiacov, napájanie zabezpečuje batéria typu AA.

ASUS Marshmallow Mouse MD100 zaujme zabudovaným remienkom, ktorý je skrytý pod krytom myši. V prípade potreby ho môžete vytiahnuť a myš prenášať na prste alebo na nejakej skobe. Súčasťou balenia je druhý farebný kryt – v prípade mnou testovaného kusu som mal k dispozícii biely a zelený kryt.

ASUS Marshmallow Mouse MD100Zdroj: TOUCHIT
ASUS Marshmallow Mouse MD100

S antibakteriálnym povrchom

Kryty, ale aj samotná myš, obsahuje antibakteriálnu povrchovú úpravu, ktorá zničí viac ako 99 % baktérií v priebehu 24 hodín. Táto vlastnosť môže pre niekoho predstavovať pridanú hodnotu, pričom životnosť tejto povrchovej úpravy dosahuje minimálne 3 roky.

ASUS Marshmallow Mouse MD100 sa na Slovensku predáva za cenu na úrovni 22 až 30 eur. V podobnej cenovej hladine kúpite kompaktnú myš od Microsoftu či od iných výrobcov. Myška od ASUSu prináša výbornú kvalitu, ktorá je v tejto cenovej kategórii štandardom v prípade kvalitnejších modelov, a zároveň aj viacero extra vlastností navyše – dve farby, dva spôsoby bezdrôtovej konektivity, tichú prevádzku, zabudovaný remienok, antibakteriálny povrch.

ASUS Marshmallow Mouse MD100Zdroj: TOUCHIT
ASUS Marshmallow Mouse MD100
ASUS Marshmallow Mouse MD100Zdroj: TOUCHIT
ASUS Marshmallow Mouse MD100

Cena: od 22 eur

Zapožičal: ASUS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit