ZenFone V je označenie novinky z dielne taiwanskeho Asusu, ktorá sa parametrami tesne približuje najvyššej lige.

Ponúka vskutku výborné parametre, no na top modely typu Samsung Galaxy S8, LG V30 či Sony Xperia XZ  Premium to zatiaľ nestačí. Čerstvá novinka prichádza s tradičným dizajnom v čase, keď sa ostatní renomovaní výrobcovia predháňajú v tom, ktorý z nich ponúkne čo „najbezrámikovejšie“ telo svojej vlajkovej lode.

ZenFone V je vybavený 5,2 palcovým Full HD Amoled displejom s rozlíšením 1920 × 1080 pixelov. Poháňaný je procesorom od Qualcommu s označením Snapdragon 820, ktorý nájdeme napríklad aj v minuloročných modeloch Samsung Galaxy S7 i LG G5. O jeho plynulý chod sa tiež postará 4GB RAM operačná pamäť. Interné úložisko má na dnešné pomery už podpriemernú veľkosť 32 GB, no na druhej strane je možné jeho rozšírenie prostredníctvom micro SD karty až do kapacity 256 GB. O celodennú výdrž sa postará batéria s kapacitou 3000 mAh, pričom nechýba funkcia rýchleho nabíjania. Asus sľubuje nabitie do kapacity 60% za menej ako 40 minút.

Zadná kamera ponúkne rozlíšenie 23 Mpx (f 2.0), kým predná „selfie“ 8 Mpx, pričom nechýba optická ani elektronická stabilizácia obrazu. Snímač odtlačku prstov je umiestnený vpredu na domovskom tlačidle. Nechýba ani konektor USB typu C s podporou funkcie PowerDelivery 2.0, ktorá umožňuje jeho alternatívne využitie . Po softvérovej stránke je ZenFone V vybavený nugátovým Androidom 7.0 s vlastnou nadstavbou ZenUI.

Novinka bude, minimálne zo začiatku, určená výhradne pre operátora Verizon v USA. Zákazníci Verizonu si ho môžu kúpiť za prijateľných 384 dolárov. Bližšie informácie o jeho dostupnosti u iných operátorov, či na ostatných kontinentoch v tejto chvíli nie sú známe.

Zdroj: Android Authority

 

Prečítajte si aj:

ASUSPRO B9440: najtenší notebook na svete

 

Značky: