ASUS má v ponuke herný router TUF Gaming AX5400 Wi-Fi 6 zameraný na rýchlosť, či už po kábli alebo vzduchom.

Je dimenzovaný tak, aby si poradil s veľkým počtom pripojených zariadení. Kombinovaná sieťová priepustnosť dvojpásmového smerovača TUF Gaming AX5400 dosahuje rýchlosť až 5400 Mb/s. V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami ponúka až o 80 % širšie pokrytie signálom. Funkcia Link Aggregation, ktorá kombinuje siete WAN a LAN, sa stará o stabilné a rýchle káblové pripojenie s reálnou výslednou rýchlosťou až 2 Gb/s pre pripojenie k internetu aj pri prístupe k zariadeniam v sieti.

Vďaka intuitívnemu ovládaniu, trom herným režimom pre hranie na PC, konzole a telefóne a flexibilným nastaveniam QoS je TUF Gaming AX5400 ideálny pre prácu alebo výučbu z domu.

Lepšie pripojenie Wi-Fi

Router zabezpečuje stabilné a rýchle bezdrôtové a káblové pripojenie v prostrediach s vysokým počtom zariadení, ako sú notebooky, smartfóny, herné konzoly alebo produkty internetu vecí v moderných domácnostiach.

Okrem vyšších rýchlostí umožňuje pripojenie Wi-Fi 6 v routeri TUF Gaming AX5400 až štvornásobnú kapacitu siete a zvyšuje celkové pokrytie signálom Wi-Fi až o 80 %. Smerovač využíva technológiu OFDMA, ktorá umožňuje signálu Wi-Fi 6 dosiahnuť podstatne ďalej ako signál Wi-Fi 5.

Nový router je vybavený konfiguráciou 4×4 MU-MIMO a samostatnými 2,4 GHz a 5 GHz anténami na minimalizáciu rušenia signálu. Medzi ďalšie vylepšenia patrí formovanie lúča, ktoré smeruje signál ku každému zariadeniu, aby bolo pokrytie stabilnejšie.

TUF Gaming AX5400 podporuje aj technológiu AiMesh, teda možnosť pripojiť router do jednej siete Wi-Fi s inými routermi ASUS, ktoré túto technológiu podporujú. Týmto spôsobom môžete zabezpečiť dokonalé pokrytie aj v tých najväčších domoch.

Veľmi rýchle káblové pripojenie

Router ASUS TUF Gaming AX5400 je vybavený funkciou Link Aggregation, ktorá prakticky spája dva ethernetové porty pre WAN aj LAN rýchlosťou 1 Gb/s, vďaka čomu môžete pri pripojení k internetu alebo sieťovým zariadeniam pripojeným káblom využívať rýchlosť až 2 Gb/s. Táto funkcia je užitočná najmä pri používaní sieťových zariadení, ktoré vyžadujú vysokú dátovú priepustnosť, ako sú servery NAS alebo stolové počítače.

Zvládne akúkoľvek úlohu

Integrovaná funkcia Gaming Port umožňuje používateľom uprednostniť akékoľvek herné zariadenie pripojené káblom a funkcia Open NAT umožňuje presmerovanie portov v troch jednoduchých krokoch. Mobilní hráči môžu uprednostniť sieťové pakety týchto hier jednoduchým ťuknutím v aplikácii ASUS Router.

Pri práci z domu umožňuje funkcia QoS používateľom uprednostniť sieťovú prevádzku, napríklad konferenčné hovory. Technológia ASUS AiProtection Pro poskytuje profesionálnu ochranu pre všetky pripojené zariadenia a funkcia rodičovskej kontroly vám umožňuje spravovať používanie internetu napríklad počas vyučovania z domu.

Router TUF Gaming AX5400 bol navrhnutý tak, aby poskytoval maximálny výkon Wi-Fi s vynikajúcou spoľahlivosťou. Má vetracie otvory na spodnej, bočnej a hornej strane pre lepšie prúdenie vzduchu. Dvojitý hliníkový chladič optimalizuje chladenie a udržiava lepšiu prevádzkovú stabilitu. Namontované antény a kovové chrániče portov zvyšujú fyzickú odolnosť zariadenia. Router TUF Gaming AX5400 prechádza prísnym testovaním kvality, aby sa overila jeho spoľahlivosť.

Technické parametre:

Sieťové štandardy Wi-Fi a technológie:

  • IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax, IPv4, IPv6
  • Wi-Fi OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access)
  • Formovanie zväzku: založené na normách a univerzálne
  • RangeBoost
  • Technológia MIMO: 2,4 GHz: 2×2 MIMO, 5 GHz: 4×4 MIMO

Súčasné dvojpásmové pripojenie: 2,4 GHz a 5 GHz

  • 11ax (5 GHz): do 4 804 Mb/s
  • 11ax (2,4 GHz): do 574 Mb/s
  • 11ac (5 GHz): až 4 333 Mb/s
  • 11n: do 300 Mb/s

Procesor Trojjadrový procesor s frekvenciou 1,5 GHz

Pamäť 256 MB Flash / 512 MB RAM

Porty

  • 1 x 10/100/1 000 Mbps WAN
  • 4 x 10/100/1 000 Mb/s Ethernet LAN
  • 1 x port USB 3.2 Gen 1

Cena: 173,90 eur

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Router do domácnosti: Xiaomi Mi Router 4A

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.