Notebooky ZenBook Duo prinášajú úplne nový koncept.

ASUS predstavil na veľtrhu Computex 2019 nové notebooky ZenBook Duo. Od bežných notebookov sa odlišujú tým, že obsahujú aj druhý displej. Ten je umiestnený nad klávesnicou a nazýva sa ASUS ScreenPad Plus.

Pripomeňme, že ASUS už s druhým displejom experimentoval. Minulý rok predstavil notebooky s touchpadom, ktorý fungoval aj ako dotykový displej. Tento koncept teraz posunul na ďalšiu úroveň a dotykový displej zväčšil.

Výrobca tvrdí, že takéto riešenie ponúka nové kreatívne možnosti a umožňuje efektívnejšie pracovať a jednoduchšie využívať viacero aplikácií súbežne. Posúdiť to však budeme vedieť až po reálnom používaní notebooku.

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) ponúka procesor až do 9. generácie Intel Core, až 32 GB RAM, grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 2060, rýchle úložisko až do 1 TB PCIe 3.0 x4 SSD, Wi‑Fi 6 s Gig+ (802.11ax) a Thunderbolt 3.

ZenBook Pro Duo má vo výbave aj 15,6-palcový 4K UHD (3840 x 2160) OLED HDR dotykový displej, 14-palcový 4K (3840 x 1100) ScreenPad Plus a touchpad ASUS NumberPad. ASUS NanoEdge displej má bezrámikový dizajn pre ultrakompaktný formát notebooku.

K dispozícii bude 14-palcový model ZenBook Duo. Ten je určený pre kreatívnych profesionálov, ktorí vyžadujú kompaktnejšie riešenie. Vybavený je rovnakou technológiou ScreenPad Plus, ktorú ponúka aj ZenBook Pro Duo, avšak v menšom a ľahšom šasi.

Vo výbave má procesor až do Intel Core i7, grafickú kartu GeForce MX250, FHD NanoEdge displej a FHD ScreenPad Plus.

Cenu a dostupnosť zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Recenzia ASUS ZenBook Pro 15: Vynikajúci multimediálny notebook

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit