ASUS ZenFone 3 Zoom, najtenší a najľahší 5,5-palcový smartfón s 5000 mAh batériou a duálnym fotoaparátom, sa dostáva na pulty našich obchodov.

ZenFone 3 Zoom je vybavený 5,5-palcovým Full HD AMOLED displejom s vysokým jasom až do 500cd/m2 a farebným gamutom, ktorý pokrýva viac ako 100 % farebného priestoru NTSC.

Jeho súčasťou je odolné sklo Corning Gorilla Glass 5, ktoré je o 70 % odolnejšie voči poškodeniu počas pádu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Snímač odtlačkov prstov je umiestnený na zadnej strane.

ZenFone 3 Zoom využíva inovatívny systém duálneho fotoaparátu, ktorý obsahuje dva 12 MP senzory. Hlavný fotoaparát má clonu f/1.7 a 25 mm širokouhlý objektív. Druhý senzor využíva 59 mm objektív, vďaka čomu sa môžete okamžite prepnúť na 2,3-násobný optický zoom a 12-násobný optický zoom.

Táto kombinácia zabezpečuje ostré zaostrenie objektov v ľubovoľnej vzdialenosti. Hlavný fotoaparát je ideálny pre fotenie objektov a makro fotografie zo vzdialenosti do 10 cm, optický zoom zasa vyniká pri fotení vzdialených objektov.

ZenFone 3 Zoom je prvým smartfónom s fotoaparátom ASUS SuperPixel, ktorý umožňuje rýchlo zaostrovať a fotiť jasné fotografie aj v noci či v slabých svetelných podmienkach. V porovnaní s iPhone 7 Plus ponúka 2,5-násobne vyššiu citlivosť na svetlo a až 10-násobnú v porovnaní s bežným smartfónom.

Zariadenie je vybavené batériou s kapacitou 5000 mAh. V kombinácii s výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 625, ponúka výdrž v standby režime až 42 dní a až 6,4 hodiny kontinuálneho nahrávania 4K UHD videa.

ZenFone 3 Zoom takisto funguje aj ako vysokorýchlostná power banka pre nabíjanie iných zariadení. Napriek vysokej kapacite batérie si zachováva hrúbku kovového tela len 7,9 mm a hmotnosť 170 gramov.

ASUS ZenFone 3 Zoom je na našom trhu dostupný v čiernom prevedení za cenu 459 eur.