Spoločnosť ASUS predstavila novú rodinu smartfónov ZenFone 4.

ASUS oficiálne uviedol až 6 nových telefónov pre európsky trh. Takmer všetky ponúkajú 5,5-palcový displej, jedinou výnimkou je 5,2-palcová verzia modelu Max.

Vlajkovú loď ZenFone 4 Pro dopĺňajú smartfóny ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie Pro, ZenFone 4 SelfieZenFone 4 Max v dvoch veľkostiach. ZenFone 4 Pro ponúka duálny fotoaparát, ktorý pozostáva z klasického fotoaparátu a teleobjektívu. Zvyšné modely majú duálny fotoaparát, ktorý pozostáva z klasického fotoaparátu a 120° fotoaparátu. V závislosti od modelu je duálny fotoaparát umiestnený na prednej alebo na zadnej strane.

Základom predstavených telefónov je Android 7 s nadstavbou ZenUI 4.0. Tá prináša vďaka optimalizácii zrýchlenie najčastejších činností, ako je používanie aplikácie na telefonovanie, Facebooku či Gmailu. Výrobca prisľúbil aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre celú rodinu noviniek a niektoré z modelov potešia tým, že obsahujú šachtu pre dve SIM karty a samostatný slot pre microSD kartu.

Nové prírastky do rodiny ZenFone

ZenFone 4 (Pro) s duálnym zadným fotoaparátom

ZenFone 4 Pro s 5,5-palcovým AMOLED displejom ponúka procesor Snapdragon 835, ktorý nájdete aj v konkurenčných vlajkových lodiach a podporuje prenosové rýchlosti mobilného internetu až do 1 Gbps. Operačná pamäť má kapacitu 6 GB RAM. Telefón chce zaujať najmä duálnym fotoaparátom, ktorého základom je 12 Mpx senzor Sony IMX362, svetelnosťou f/1.7 a optickou stabilizáciou. Dopĺňa ho teleobjektív s rozlíšením 16 Mpx, takže novinka ponúka 2-násobný optický a 10-násobný celkový zoom a vďaka technológii ASUS SuperPixel Engine sľubuje až 8-násobne viac zachyteného svetla. Nechýba snímač odtlačkov prstov a NFC.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón príde na trh v novembri s cenovkou 849 eur.

ASUS ZenFone 4 Pro

ZenFone 4 je 5,5-palcový smartfón s procesorom Snapdragon 630. Dopĺňa ho 4 GB RAM a ani v tomto prípade nechýba duálny fotoaparát so senzorom Sony IMX362 a svetelnosťou f/1.8. Rozlíšenie hlavného fotoaparátu je 12 Mpx, druhý, 120° fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx a využijete ho napr. pri fotení krajiny. Batéria má kapacitu 3300 mAh, nechýba rýchle nabíjanie.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón je v predaji od dnešného dňa za 519 eur.

ASUS ZenFone 4

ZenFone 4 Selfie (Pro) s duálnym predným fotoaparátom

ZenFone 4 Selfie Pro je pravdepodobne prvý smartfón, ktorý umožňuje natáčať pomocou prednej kamery 4K UHD video. Základom duálneho selfie fotoaparátu je 12 Mpx senzor Sony IMX362, ktorý nájdete v hlavnom fotoaparáte v prípade modelov ZenFone 4 a ZenFone 4 Pro. Dopĺňa ho 8 Mpx 120° fotoaparát. Selfie Pro zachytí podľa ASUSu dvojnásobne viac svetla ako konkurenčné selfie fotoaparáty a jeho zadný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx. Telefón poháňa procesor Snapdragon 625 a 4 GB RAM a má 5,5-palcový AMOLED displej s Full HD rozlíšením.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón je v predaji od dnešného dňa za 419 eur.

ASUS ZenFone 4 Selfie Pro

ZenFone 4 Selfie tiež ponúka duálny fotoaparát (20 + 8 Mpx) na prednej strane. Vďaka nemu si vytvoríte selfie fotky a 120° širokouhlé „welfie“ fotografie. Nechýbajú filtre, ktoré vás skrášľujú v reálnom čase. Zadný fotoaparát je štandardný, s rozlíšením 16 Mpx. Telefón poháňa procesor Snapdragon 430 a ponúka 5,5-palcový IPS displej. Tento telefón má šachtu s dvoma nano SIM slotmi a microSD slotom.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón bude v predaji od októbra, avšak na Slovensku sa oficiálne nebude predávať. V Čechách bude k dispozícii za v prepočte 289 eur.

ASUS ZenFone 4 Selfie

ZenFone 4 Max s duálnym zadným fotoaparátom a v dvoch veľkostiach

ZenFone 4 Max poteší najmä batériou s kapacitou až 5000 mAh. Telefón bude k dispozícii s veľkosťou 5,5 palcov (model ZC554KL) a 5,2 palcov (model ZC520KL). Ponúka zadný duálny fotoaparát s 13 Mpx senzorom a 120° fotoaparátom. Jeho základom sú procesory Snapdragon 425 a 430. Oba modely majú šachtu pre dve SIM karty a microSD kartu.

Kompletné technické špecifikácie – 5,5-palcová verzia. V predaji od októbra za 249 eur.

Kompletné technické špecifikácie – 5,2-palcová verzia. V predaji od októbra za 209 eur.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Ak vás zaujímajú technické detaily predstavených noviniek, pozrite si tieto informačné slajdy priamo z technickej prezentácie ASUSu a zo samotnej tlačovej konferencie

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: ASUS predstavuje novinky na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit