Telefón by sme mali spoznať už čoskoro.

ASUS v najbližších týždňoch predstaví svoju vlajkovú loď ZenFone 7. Naznačujú to špekulácie a tiež aj oficiálne informácie, ako je získanie certifikácie v rozličných krajinách. Portál MySmartPrice zverejnil detaily z dokumentov, ktoré ZenFone 7 získal na Taiwane a ktoré prezrádzajú niekoľko kľúčových informácií.

Nový prémiový telefón od ASUSu dostane do výbavy 5000 mAh batériu, ktorá je totožná s minuloročným modelom. Nebude chýbať ani 30 W rýchle nabíjanie, až 512 GB úložisko a podpora microSD kariet do kapacity 2 TB. Samozrejmosťou je podpora pre 5G siete, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 a NFC.

Už dávnejšie sa špekuluje, že ZenFone 7 bude poháňať procesor Snapdragon 865+ v kombinácii s až 16 GB RAM. ZenFone 7 by mal takisto ponúknuť vylepšený otočný fotoaparát, ktorým sa ZenFone 6 odlišoval od zvyšku trhu. A spomína sa aj 6,7-palcový displej – ten by mal byť o 0,3 väčší v porovnaní s predchodcom.

Okrem základného modelu ZenFone 7 sa hovorí aj o prémiovejšej verzii Pro. Na detaily si však budeme musieť počkať najneskôr do oficiálneho oznámenia, ktoré prebehne počas najbližších týždňov.

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Nové smartfóny od ASUSu: ROG Phone 3 sa objavil vo videu, ZenFone 7 v teste

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit