Novinka z dielne taiwanského výrobcu bude bojovať o svoju priazeň v strednej triede smartfónov. Ponúkne lákavý pomer ceny a výkonu a najmä veľmi slušnú výdrž batérie.

Asus v Indii oficiálne predstavil svetu nový smartfón s názvom ZenFone Max Pro. Novinka s rozmermi 159 × 76 × 8,5 mm a hmotnosťou 180 gramov disponuje 6–palcovým IPS LCD displejom s Full HD+ rozlíšením (2160 × 1080 pixelov). Poháňa ju 8–jadrový procesor od Qualcommu Snapdragon 636 s taktom 2 GHz. Konštrukcia je z kovu a použitým operačným systémom je čistý Android Oreo vo verzii 8.1, čo môže byť pre niektorých miernym prekvapením, berúc do úvahy fakt, že Asus vo svojich doterajších modeloch zvykol používať vlastnú nadstavbu Androidu (ZenUI). ZenFone Max Pro bude dostupný v dvoch pamäťových verziách. Lacnejšou variantou bude kombinácia 3 GB RAM a 32 GB interného úložiska, kým o čosi viac si priplatíte za verziu so 4 GB RAM a 64 GB vnútorným úložiskom.

Jedným z hlavných lákadiel bude nadpriemerná kapacita batérie, ktorá vyskočila na hodnotu 5 000 mAh. V zadnej časti smartfónu je umiestnený duálny fotoaparát, ktorého hlavný snímač disponuje 16 Mpx rozlíšením a objektívom so svetelnosťou f2.0. Druhý objektív môžete využiť predovšetkým na čoraz populárnejší „bokeh efekt“, čiže rozostrené pozadie, využívané pri portrétnych fotografiách. Príjemnou pridanou hodnotou je možnosť natáčania 4K videa. Predná selfie kamera má 8 Mpx rozlíšenie a nechýba jej ani LED blesk.

Novinka bude zo začiatku dostupná v Indonézii a Indii, kde sa začne predávať 25. apríla, respektíve 3. mája, no ku koncu druhého kvartálu 2018 sa očakáva aj oficiálne spustenie predaja v Európe. Lákavou je určite cenovka, ktorá by nemala presiahnúť hranicu 170 eur. ZenFone Max Pro bude dostupný v čiernom a striebornom farebnom prevedení.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

MWC 2018: ASUS ZenFone 5Z má prémiovú výbavu a cenovku pod 500 eur (doplnené o video)

Značky: