Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ASUS oznámila, že jej bolo udelených deväť prestížnych ocenení Red Dot Design Awards za rok 2017 za vynikajúci dizajn produktov. Ocenené produkty sú dôkazom toho, že spoločnosť ASUS považuje dizajn a tvorbu inovatívnych produktov, ktoré spotrebiteľom prinášajú skvelé zážitky, za jeden z najdôležitejších aspektov svojej činnosti.

Medzi víťazov patrí najnovší inteligentný domáci robot ASUS Zenbo, monitory ASUS Designo MZ Series, prenosný monitor ASUS ZenScreen MB16AC Full HD, biznis notebook ASUSPRO B9440 a minipočítače ASUS VivoMini VC66 Series. Medzi herné produkty ASUS Republic of Gamers (ROG), ktoré boli ocenené, patria herné základné dosky ROG Maximus IX Extreme a ROG Maximus IX APEX, herné notebooky ROG Strix GL502 a GL702 a nový, revolučný herný notebook ROG.

Víťazné produkty ASUS boli vybrané z veľkého počtu 5500 výrobkov prihlásených do súťaže z 54 krajín. Cena Red Dot Award for Product Design, ktorú od roku 1954 každoročne udeľuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen, je medzinárodne uznávaným ocenením produktov, ktoré sa vyznačujú výnimočnou kvalitou dizajnu. Porotu Red Dot za rok 2017 tvorilo 41 odborníkov na dizajn z celého sveta a produkty posudzované pri udeľovaní cien sa hodnotili podľa širokej škály kritérií vrátane stupňa inovácie, funkčnosti, ergonómie, symbolického a emocionálneho obsahu a ekologickej kompatibility.

 

ASUS Zenbo

ASUS Zenbo je prvým komerčne dostupným domácim robotom, ktorý v rodine funguje ako pomocník, spoločník a zdroj zábavy. Pre deti je Zenbo kamarátom pri hre, pričom ich vzdeláva a zabáva ich interaktívnym rozprávaním príbehov a učením hier, ktoré podporujú ich tvorivosť a logické myslenie. Ako pomocník v domácnosti, ktorým nie je potrebné narábať manuálne, Zenbo obohacuje domov širokým spektrom schopností, ktoré uľahčujú a spríjemňujú život. Dokáže ovládať mnoho inteligentných domácich zariadení, pomáha v kuchyni čítaním receptov nahlas a tým, že funguje ako časovač ovládaný hlasom, vďaka svojmu vstavanému fotoaparátu slúži ako rodinný fotograf a pôsobí ako bezpečnostná kamera, takže majitelia majú počas svojej neprítomnosti stále prehľad o tom, čo sa deje v byte. Zenbo okrem toho dozerá na zdravie a blaho seniorov v rodine tak, že dáva pozor, či nedošlo k nejakej tiesňovej situácii, napríklad pádu, a okamžite reaguje oznámením situácie rodinným príslušníkom. Seniorom pomáha aj využívať digitálny svet a uľahčuje im napríklad uskutočňovať video hovory, využívať sociálne médiá a nakupovať. 

ASUS ZenScreen MB16AC

S hmotnosťou len 800 g a hrúbkou len 8 mm je 15,6-palcový ASUS ZenScreen MB16AC najľahším a najtenším prenosným Full HD monitorom na svete. S hrúbkou 6,5 mm je rám v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi o 60 % tenší – bez kompromisov v dizajne. ZenScreen MB16AC má port USB-C™, ktorý podporuje napájanie a výstup obrazu a je kompatibilný s akýmkoľvek notebookom vybaveným portom USB-C alebo USB-A. ZenScreen MB16AC má ultratenké skladacie inteligentné puzdro, ktoré nielen poskytuje ochranu, ale dá sa tiež poskladať do horizontálneho alebo vertikálneho stojana. Používatelia, ktorí si zabudnú priniesť puzdro, môžu jednoducho zasunúť pero do otvoru v pravom dolnom rohu obrazovky a oprieť obrazovku oň. 

ASUSPRO B9440

ASUSPRO B9440, najľahší 14-palcový biznis notebook, je určený pre náročných profesionálov pracujúcich mimo svojej kancelárie. B9440 váži len 1 kg a má ultrakompaktný dizajn, ktorý nezaberá väčšiu plochu ako 13-palcové notebooky, takže si ho môžete so sebou nosiť naozaj kamkoľvek.

Elegantný B9440 je navrhnutý tak, aby bol štýlový a súčasne praktický. Má celokovové puzdro vyrobené z horčíkovej zliatiny – špičkového materiálu, ktorý je ľahší, ale pritom pevnejší ako štandardná hliníková zliatina. Ergonomická klávesnica má inovatívnu nakláňaciu konštrukciu, ktorá umožňuje dokonale pohodlné písanie. 

ASUS VivoMini VC66 Series

Výkonné, praktické minipočítače ASUS VivoMini VC66 Series sú určené na široké spektrum výpočtových úloh pre domácnosť alebo kanceláriu. Sú vybavené procesormi desktopovej triedy Intel® Core™ siedmej generácie a pamäťami DDR4 RAM. Počítače VivoMini VC66 Series majú unikátny dizajn, ktorý umožňuje rôzne možnosti dátových úložísk. Model VC66 je k dispozícii v dvoch konfiguráciách: s troma úložiskami dát – jedným M.2 SSD plus dvoma 2,5-palcovými SSD/HDD alebo s jedným M.2 SSD, jedným 2,5-palcovým SSD/HDD a optickou mechanikou, aby mali používatelia možnosť výberu dátových úložísk podľa potreby. Vďaka dizajnu s troma úložiskami dát a vstavanou podporou pre RAID je model VivoMini VC66R ideálny ako NAS pre malé firmy alebo ako mini media server na profesionálnu výrobu médií.

ROG Strix GL502/GL702

Herné notebooky ROG Strix GL502 a GL702 sú vybavené procesormi Intel Core siedmej generácie a grafikou NVIDIA® GeForce® GTX 1070 alebo GTX 1060. Monitory GL502 (15,6 palcov) a GL702 (17,3-palcov) majú superrýchle širokouhlé 120 Hz panely s technológiou NVIDIA G-SYNC™, vďaka čomu je vizuálny zážitok jednoducho dokonalý. Oba herné notebooky sú mimoriadne kompaktné a ľahké, takže používatelia si môžu vychutnávať špičkové hráčske zážitky prakticky kdekoľvek.

ROG Strix GL502 aj GL702 majú anti-ghosting klávesnice s červeno podsvietenými klávesmi, 30-klávesovým rolloverom a zvýraznenými klávesmi WASD. Ponúkajú sa vo farbách ROG Armor Titanium a Plasma Copper.

Nový herný notebook ROG

Vo veľmi blízkej budúcnosti má ROG oznámiť revolučný herný notebook, ktorý je výsledkom trvalého odhodlania inovovať a je vybavený hardvérom, ktorý bude súperiť s high-endovými stolnými hernými počítačmi.

Značky: