Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, a Organizačný výbor Olympijských a paralympijských hier 2024 v Paríži oznámili uzatvorenie partnerstva. Atos sa stal exkluzívnym oficiálnym podporovateľom podujatia v oblasti služieb a operácií týkajúcich sa kybernetickej bezpečnosti.

Atos na digitálne zabezpečenie parížskej olympiády i paralympiády poskytne bezpečnostné produkty a riešenia. Okrem toho bude riadiť aj plánovanie a prípravu opatrení, ako aj samotné operácie týkajúce sa kybernetickej bezpečnosti.

Atos je technologickým integrátorom pre olympijské a paralympijské hry od roku 1992. V tejto pozícii spoločnosť integruje prácu ostatných technologických partnerov olympiády a paralympiády.

Ako líder v bezpečnom a dekarbonizovanom digitálnom odvetví sa Atos zaväzuje poskytnúť parížskym hrám dekarbonizované riešenia na dosiahnutie ich cieľa, ktorým je vytvorenie jedinečného a udržateľného zážitku pre športovcov, trénerské štáby, dobrovoľníkov a fanúšikov na celom svete.

Tony Estanguet, prezident organizačného výboru Paríž 2024, povedal: „Veľmi nás teší, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Atos, ktorá má v oblasti kybernetickej bezpečnosti rozsiahle skúsenosti. Tímy spoločnosti Atos implementujú viaceré riešenia, ktoré nám pomôžu bojovať s hrozbami. S Atosom Paríž 2024 dokončí svoju prípravu na výzvy, ktorým šport čelí v digitálnej dobe, zabezpečí vykonanie olympijských a paralympijských hier a ponúkne športovcom, divákom a priaznivcom jedinečný zážitok.

Elie Girard, CEO spoločnosti Atos, povedal: „Radi by sme poďakovali organizačnému výboru hier Paríž 2024 za dôveru. Sme hrdí, že sme sa stali oficiálnym podporovateľom Olympijských a paralympijských hier 2024 v Paríži v oblasti služieb a operácií týkajúcich sa kybernetickej bezpečnosti. Naše 30-ročné skúsenosti celosvetového IT partnera Medzinárodného olympijského výboru a naše postavenie európskej jednotky v oblasti kybernetickej bezpečnosti nás posúvajú do jedinečnej pozície. Z nej môžeme digitálne zabezpečovať podujatie na základe nášho úspešného receptu, ktorý spája ľudí, biznis a technológie. Tým, že s pomocou integrácie hĺbkovej analýzy dát a monitoringu v reálnom čase neutralizujeme hrozby a zabránime, aby ovplyvnili olympijské a paralympijské súťaže, budeme naplno podporovať organizátorov v ich misii usporiadať v Paríži v roku 2024 bezpečné, zabezpečené a udržateľné hry.“

V rámci riešení kybernetickej bezpečnosti pre Paríž 2024 Atos okrem iného poskytne:

  • centrum bezpečnostných operácií (Security Operations Center, SOC)
  • orchestráciu, automatizáciu a koordináciu bezpečnostných reakcií (Security Response Orchestration, Automation and Coordination SOAR)
  • riadenie bezpečnostných informácií a udalostí (Security Information and Event Management SIEM)
  • krízový zásahový tím, riadenie kyberbezpečnostných incidentov a aktívne vyhľadávanie hrozieb (CERT/CSIRT)
  • pokročilú ochranu pred únikom dát (DLP)
  • online prevenciu pred zneužitím, vrátane behaviorálnej analýzy s pomocou umelej inteligencie
  • riadenie privilegovaného prístupu

Atos je vďaka sieti 15 centier bezpečnostných operácií (SOC), 6000 expertom po celom svete a bohatému portfóliu produktov globálnym lídrom v oblasti kybernetickej bezpečnosti. V tejto oblasti je európskou jednotkou a globálnou trojkou. Analytická spoločnosť NelsonHall nedávno označila Atos za lídra v oblasti služieb poskytovania kybernetickej odolnosti.

Atos má v športovej oblasti viac ako 30 rokov skúseností a znalostí, čo spoločnosti vyslúžilo vedúcu pozíciu pri digitálnej transformácii veľkých podujatí.

Značky: