Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, na veľtrhu Eurosatory po prvý raz predstavil svoju ponuku taktickej, bezpečnej a spoľahlivej LTE komunikácie a komunikácie pre kritické situácie. Portfólio Atosu je aj vďaka nedávnym akvizíciám Air-Lynx a Siemens Convergence Creators najúplnejšou a najviac integrovanou ponukou na trhu. LTE riešenie na kľúč s jednoduchým nasadením je vhodné najmä pre komunikáciu pre kritické situácie v teréne, od rádia po aplikáciu, pričom všetky služby sú poskytované v súkromnej sieti.

Patrick Adiba má v Atose na starosti Olympijské hry

Atos LTE: hlavné výhody

  • Vysoká šírka pásma a početné služby zaručujú, že všetky špecifické požiadavky, týkajúce sa pozemných operácií a všetky prevádzkové procesy sú riadené;
  • Atos LTE umožňuje nasadenie a implementáciu odolnej a robustnej privátnej siete pre poskytovanie štandardnej PMR funkcionality a zároveň podporuje súčasné technológie ako sú smartfóny, video, geolokalizácia, IoT a drony.
  • Sprostredkúva výmenu dát a komunikáciu v teréne s riadiacim centrom ako aj medzi všetkými platformami, ktoré sa na operácii zúčastňujú (vzdušnými, námornými, pozemnými alebo mobilnými)
  • Odolnosť a flexibilita systému z neho robia perfektné riešenie na integráciu do nových alebo existujúcich sietí. Prepája sa s tradičnými PMR riešeniami a sprostredkúva aj migráciu tradičných PMR na LTE. Je to dlhodobé riešenie, ktoré možno prirodzene škálovať do natívneho 5G.
  • Využitie najnovších technológií umožňuje výrazne zvýšiť situačnú orientáciu v terénnych operáciách ako aj ich bezpečnosť a efektivitu.

Atos LTE, úplné modulárne riešenie

Atos LTE obsahuje:

  • Ultra bezpečný smartfón, ktorý umožňuje MCPTT (Push-to-Talk) a pokročilé geolokalizačné funkcie na mape;
  • Kompaktné základné stanice s rýchlym nasadením, ktoré poskytujú odolnosť rádiových sietí a základné sieťové funkcie v jednom balení;
  • Prenosný box, ktorý automaticky a okamžite prepína medzi verejnými a privátnymi LTE sieťami;
  • Transparentnú komunikáciu medzi LTE sieťami a tradičnými PMR sieťami pre používateľov, hlasové nahrávanie a zber dát prostredníctvom riadiaceho centra;
  • Vývoj aplikácií špecifických pre biznis potreby služby integrácie projektov.

Ponuka cieli na všetky komerčné a priemyselné sektory, ktoré vyžadujú komunikáciu v kritických situáciách a konektivitu, na misii či v biznise – napríklad v sektoroch obrany a verejnej bezpečnosti.

Trh sa prudko mení a posúva sa od konvenčných terestriálnych mobilných rádií k novým LTE terminálom. Vyvíjajú sa aj požiadavky na spoľahlivosť a vysokú úroveň zabezpečenia dátovo bohatých aplikácií, špecifických pre misiu. Nedávna akvizícia CVC (Siemens Convergence Creators) a Air-Lynx zrýchlila investície Atosu do výskumu a vývoja v oblasti kritických, taktických a bezpečných komunikácií. Atos je ako integrátor a výrobca a vďaka svojim skúsenostiam v civilných a bezpečnostných technológiách v pozícii lídra na trhu v oblasti LTE riešení pre kritickú komunikáciu,“ povedal Pierre Barnabé, COO Big Data & Security.

Zverili sme sa do rúk Atosu, aby nám poskytol kompletnú taktickú LTE ponuku, vrátane smartfónov, aplikácií a komunikačného vybavenia v teréne. Atos spoločne s bezpečnostnou komunitou navrhol a extrémne rýchlo nasadil LTE riešenie, ktoré denne využívajú vojaci v protiteroristickej operácii Sentinel už od roku 2016,“ povedal kapitán Jean-Baptiste Colas, LTE Program Officer a taktické mobilné siete, vo francúzskej armáde v rokoch 2015 až 2017.

Ponuka je dostupná hneď a neustále sa vyvíja podľa štandardov odvetvia a požiadaviek 3GPP. Spĺňa nároky odvetví dopravy, energetiky, priemyslu a ochrany citlivých miest. Novú ponuku Atos predstavil na výstave Eurosatory v Paríži.

Súčasťou ponuky momentálne sú:

  • Hoox for mission spoločne s Air-Lynx poskytujú taktickú a bezpečnú LTE komunikačnú infraštruktúru, vrátane odolných smartfónov, taktickej LTE bubliny, prenosného boxu, ktorý sa automaticky prepína medzi verejnými a privátnymi LTE sieťami bez straty spojenia a bezpečnú bránu.
  • Auxylium poskytuje biznis aplikáciu pre pozemné zásahové jednotky ako aj globálne integračné možnosti.
  • Multi Network Dispatching & Recording umožňuje bezproblémovú komunikáciu medzi silami v teréne a riadiacim centrom (viacero technológií) a zaznamenáva komunikáciu medzi riadiacim centrom a zásahovými jednotkami.
  • Resource Tracking zobrazuje a zaznamenáva na mape miesto a pohyb mobilných zásahových jednotiek, vrátane rôznych záujmových bodov a automatické zónové upozornenia.

Značky: