Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, oznámil svoj vstup do Identity Defined Security Alliance. Aliancia organizáciám pomáha využiť existujúce investície do kybernetickej bezpečnosti, tak aby viedli k posilneniu bezpečnosti a zvýrazneniu úlohy správy identít v rámci celkových bezpečnostných stratégií.

Gartner nedávno zaradil spoločnosť Atos na tretie miesto v globálnom rebríčku manažovaných bezpečnostných služieb podľa podielu na trhu v roku 2018[1]. Vrátane Atosu má IDSA momentálne 25 členských spoločností. Patria medzi ne firmy z odvetvia kybernetickej bezpečnosti, ako aj členovia Fortune 1000 Customer Advisory Board.

„IDSA spája popredné technologické spoločnosti, aby si vymieňali nápady a vzdelávali profesionálov o dôležitosti správy identít v celkovej bezpečnostnej stratégii,“ povedal Allen Moffett, IAM Practice Lead, Atos Severná Amerika. „Pohybujeme sa v biznise správy identít a riadenia prístupov (IAM) už takmer 30 rokov a čoraz častejšie stretávame zákazníkov a potenciálnych klientov, ktorí potrebujú poradiť. Ako člen IDSA sa tešíme na spoluprácu s desiatkami ďalších expertov, aby sme vytvorili zdroje o bezpečnostných prístupoch, zameraných na správu identít.“

Okrem bezpečnostných a IAM služieb Atos ponúka IAM produkty vo forme služby a softvér Evidian – silnú kombináciu pre on-premise nasadenia i cloud na kompletné riešenie riadenia identít. Atos okrem toho ponúka riešenia Trustway a Horus pre kompletnú ochranu digitálnej identity a citlivých dát.

Identity Defined Security (bezpečnosť definovaná identitou) poskytuje prostredníctvom integrácie IAM infraštruktúry s podnikovými technológiami kybernetickej bezpečnosti a  presných informácií prístup k dátam a aplikáciám v reálnom čase. IDSA verí, že Identity Defined Security by mala byť v jadre bezpečnostnej stratégie. Misiou aliancie je pomôcť organizáciám uspieť pri posilnení bezpečnosti práve prostredníctvom krokov, v ktorých jadre je správa prístupov.

Bezpečnostná paradigma sa mení a organizácie si uvedomujú, že identita a bezpečnosť by už viac nemali byť oddelené programy. Pasujú sa však s tým, ako sa posunúť vpred s využitím existujúcich investícií,“ povedala Julie Smithová, výkonná riaditeľka IDSA. „Naše služby sú navrhnuté tak, aby pomohli organizáciám všetkých veľkostí, vo všetkých odvetviach a vo všetkých lokalitách naštartovať kroky na spojenie správy identít a bezpečnosti. Globálne pôsobenie Atosu a široká zákaznícka perspektíva alianciu ešte viac posilnia.“

Najnovšie tipy IDSA

The Path to Zero Trust Starts with Identity – dokument, ktorý prináša kolektívne skúsenosti a ideové vedenie dvoch desiatok poskytovateľov bezpečnostných riešení a riešení na správu identít. Ponúka jedinečný a praktický prístup pre porozumenie konceptu Zero Trust.

Identity Defined Security Framework – nedávno aktualizované praktické tipy na implementáciu prístupu k celkovej bezpečnosti, postavenom na správe identít.

 

[1] Gartner, Market Share: Managed Security Services, Worldwide, 2018, by Sid Deshpande, 6 May 2019

Značky: