WorkForce Pro WF-5620DWF je zariadenie, ktoré rúca mýty o tom, že podniková tlač môže byť lacná len s laserom. Ide o multifunkčné zariadenie s duplexnou tlačou. Okrem funkcie kopírky a podávača na skenované dokumenty má aj faxový modul. Pripojenie zahŕňa okrem USB aj ethernetový konektor a Wi-Fi. Zariadenie je teda koncipované tak, aby sa dalo používať aj bez počítača. Teda okrem dotykového displeja a sústavy tlačidiel na ovládacom paneli je tu aj USB port na pripojenie pamäťového zariadenia.

front_wf-5620dwf_0_vyd2015_6_nowat

Zariadenie je počas tlače tiché a navyše veľmi rýchlo reaguje. Tlačová úloha odoslaná do zariadenia bude vykonaná v priemere do troch sekúnd. Eliminuje to čakacie doby a hodí sa aj v rámci sieťovej tlače so zabezpečením. Úlohy si môžete do zariadenia poslať z počítača a až keď k nemu prídete a prihlásite sa PIN kódom, spustí sa vykonanie úlohy. Tu oceníte rýchlosť bez servisných páuz a typického „hrkania“ tlačovou hlavou, pokým sa vôbec začne niečo diať. Aby výrobca naplnil očakávania lacnej tlače, ktorá má konkurovať zaužívanému laseru, využil veľkokapacitné zásobníky atramentu. Čierny má objem 41,8 ml, čo vystačí na 2600 strán. Pri cene 40 eur je to 1,5 centu na stranu v ČB režime. Farebné atramenty stoja 37 eur každý a vystačia na 2000 strán. Tu je orientačná cena na stranu s farebným pokrytím 7 centov.

Priamo na displeji sa dajú nastaviť všetky záležitosti ohľadne kopírovania a skenovania. Chýbala nám tlač bežných dokumentov, využiť môžete len formáty JPEG a TIFF. Skenovať však môžete aj do PDF a dokumenty posielať priamo na niektoré cloudové úložisko alebo na iné sieťové umiestnenie.

Epson pokračuje vo svojej tradícii skutočne úspornej tlače. Tu sa šetrí atramentom a výtlačky, až na niektoré detaily ako čiary, farebné prechody a odtiene písma, vyzerajú dobre a hlavne čitateľne. V bežnom režime sú výborné, dokonca aj PDF dokumenty sú tlačené s ostrými a jasnými fontami bez rozostrenia spôsobeného vyhladzovaným písmom vo vnútri PDF formátu.

EPS-WF5620DWF_5_vyd2015_6_nowat

Rýchlosť tlače je 34 str./ min. v ČB a pri farbe je to 30 str. / min. V praxi sme však rozdiely takmer nebadali, prejavia sa v závislosti na type dokumentu a až pri niekoľkých desiatkach strán. Pri bežnej tlači do 30 strán sme nebadali rozdiely v rýchlosti. Desať strán skopíruje do 1:42 min a 50-stranový dokument vytlačí obojstranne za 5 minút vo farebnom režime.

Cena: 349 EUR
Zapožičal: Epson

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.