Ocenenie IT produkt roku 2020 redakcie Computerworld získala autokamera Mio MiVue 798 WIFI v kategórii Hardware – Autokamery vďaka kombinácii inovatívnych a používateľsky prívetivých funkcií.

Dodávateľ bezpečnostných kamier do automobilov a prenosný navigačných zariadení, spoločnosť Mio získal v týchto dňoch pre autokameru MiVue 798 WiFi 2.5k QHD právo používať logo a titul IT produkt roku 2020. Česká redakcia Computerworldu ho udelila v kategórii Autokamery (Hardware), a to za kombináciu inovatívnych a používateľsky prívetivých funkcií. Okrem QHD rozlíšenia ide o presný integrovaný GPS modul, nastaviteľný G-senzor, vysoká sveteľnosť pre spoľahlivé snímanie aj v noci a široký uhol záberu a súprava doplnkového softvéru, okrem iného analytický MiVue Manager (pre PC) a mobilná aplikácia MiVue Pro.

Ocenený produkt Mio MiVue 798 WIFI 2.5 K QHD

Mio MiVue 798 WIFI 2.5 K QHD sa zapína automaticky a natáča v rozlíšení 2.5K (QHD 1 600p) a vodičovi robí osobného očitého svedka cestnej prevádzky pre všetky situácie. Len čo sa naštartuje auto, nahráva v 18-hodinovej slučke bežné záznamy (podľa veľkosti SD karty) a v prípade nehody a potreby sa aktivuje aj núdzové nahrávanie priamo do nezmazateľnej pamäti (G-senzor, GPS, optický senzor). Pripojiť sa dá aj zadná autokamera.

Autokamera Mio MiVue 798 WIFI disponuje G‑senzorem, ktorý s nastaviteľnou citlivosťou reaguje na náhlu zmenu smeru jazdy, nehodu alebo iné nečakané preťaženia. Je tak možné zistiť smer a príčinu prípadného nárazu. Ďalej kamera využíva systém ADAS, ktorý vie varovať pri vybočenie z jazdného pruhu, pred mikrospánkom a tiež je schopný varovať pred hroziacim čelným nárazom.

MiVue 798 pracuje s aktuálnym zoznamom radarov (doživotné aktualizácie zadarmo), okrem toho je vybavená Wi-Fi (prenos videozáznamov aj aktualizácie firmvéru a radarov cez MiVue Pro app) a integrovaným GPS modulom. Všetky videozáznamy a sprievodné údaje sa dajú naviac prehliadať a analyzovať v PC programu MiVue Manager, napríklad sa dajú prejdené trasy plynulo zobrazovať v Google mapách, paralelne pozorovať smer zaťaženia, dátum a čas jazdy a prípadne prepínať súbežne medzi záznamy z prednej aj zadnej autokamery. MiVue Manager je kompatibilná s platformami Windows i Apple.

Zaujímavé vlastnosti produktu:

■ Vysoká svetelnosť f/1,8 pre spoľahlivé snímanie aj v noci

■ Širokouhlý objektív sníma uhol až reálnych 150°

■ Integrovaný a presný GPS modul

■ Komunikácia, prenos súborov a aktualizácia radarov aj firmvéru cez Wi-Fi

■ G-senzor registruje a ukladá do nezmazateľnej pamäti náhle zmeny v pohybu auta

■ Prehľadný 2,7″ displej

■ Možnosť analyzovať videa z prednej aj zadnej kamery súčasne v MiVue Manageri, rovnako ako v paralelných oknách aj súčasné údaje z GPS a z G-senzoru

■ Obrazový senzor Starvis od spoločnosti Sony

■ 360° otočný držiak, ktorý vyhovuje aj majiteľom takmer rovných čelných skiel (truck, karavan, autobus).

„Medzi všetkými získanými oceneniami za naše produkty je titul IT produkt 2020 o to cennejší, že pochádza z českej redakcie renomovaného magazínu Computerworld a do určitej mieri je to pre nás potvrdením, že má zmysel sa zameriavať na prémiové produkty, teda vybavené autokamery s dlhodobou životnosťou, a kvalitným natáčaním a dostupnú starostlivosť o zákazníka,“ hovorí Martin Dobeš, Country Manager značky Mio pre Českou a Slovenskou republiku.

Značky: