Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Markus Schäfer, člen predstavenstva Daimler AG a Mercedes-Benz AG, zodpovedný za koncernový výskum spoločnosti Daimler a prevádzkový riaditeľ Mercedes-Benz Cars, mal v rámci udeľovania cien AutomotiveINNOVATIONS 2020 dôvod na radosť z dvojitého víťazstva.

Centrum automobilového manažmentu (CAM) a poradenská spoločnosť PwC ocenili značku Mercedes-Benz cenou „Najinovatívnejšia prémiová značka“ a cenou pre najinovatívnejšiu prémiovú značku v oblasti „Rozhranie a prepojenie“. „Prechod na mobilitu budúcnosti presadzujeme zo všetkých síl – s inovatívnymi a trvalo udržateľnými luxusnými vozidlami, ktoré nadchnú našich zákazníkov. Medzi kľúčové témy pritom patria dekarbonizácia a digitalizácia,“ vysvetlil Markus Schäfer, ktorý virtuálne prevzal obe tieto ocenenia na digitálnom podujatí #DigitalAutoTalk so Stefanom Bratzelom, riaditeľom CAM.

Dôvodom na udelenie ocenenia „Najinovatívnejšia prémiová značka” bola podľa CAM modernizácia inovatívnych sériových modelov ako GLC a modelov EQ Power Tried A, B a GLE s hybridným pohonom dobíjateľným zo siete. Najzrejmejším dôkazom pokroku značky Mercedes-Benz je to, že so svojimi 36 inováciami predbehla najdôležitejšieho konkurenta o tretinu. Medzi najvýznamnejšie svetové novinky zaradilo CAM verziu GLE dobíjateľnú zo siete s mimoriadne nízkou spotrebou a vysokým elektrickým dojazdom, aktívneho asistenta brzdenia v GLC, ktorý – čo je novinkou v segmente – dokáže reagovať aj na koniec zápchy, alebo aktívneho asistenta zmeny jazdného pruhu. Mercedes-Benz okrem toho predstavil v rámci štúdie „ESF 2019“ pokrokové bezpečnostné inovácie, ako 360-stupňovú ochranu chodcov, ktorá varuje vodiča pri parkovaní a dokáže aj aktívne zasiahnuť.

Rozhodujúcimi kritériami na ocenenie najinovatívnejšej prémiovej značky v oblasti „Rozhranie a prepojenie” boli pre CAM svetové novinky v oblasti bezdrôtových aktualizácií (Over-the-Air-Updates) v Triedach A a B pre rozšírené funkcie vozidla. Ďalšou novinkou v segmente je digitálne upovedomenie o škode počas parkovania vozidla GLC, ktoré automaticky zašle upovedomenie prostredníctvom SMS na mobilný telefón majiteľa, ak je zaparkované vozidlo poškodené.

PwC a CAM oceňujú od roku 2012 výnimočné inovačné úspechy v automobilovom priemysle na základe štúdie, ktorej sa zúčastňujú výrobcovia a subdodávatelia. Celkovo sa v rokoch 2019/2020 preskúmalo a vyhodnotilo 1 465 inovácií.

Značky: